28 / 03 / 2024

2014 yılında teslim edilecek konut projeleri!

 2014 yılında teslim edilecek konut projeleri!

Ev sahibi olmak isteyen ancak çok fazla beklemek istemeyenler teslim tarihi yaklaşan evleri mercek altına aldı.



Kendi evinde oturmak ve kiradan kurtulmak isteyenler bitmiş ev için satış ofislerini ziyaret ediyor. Kira yerine ev taksitini ödemek isteyen kişilere yönelik olarak inşaat firmaları da birer birer kampanya yapıyor. Bitmiş evlerde KDV avantajı da önemli birer satış pazarlama aracı olarak kullanılıyor.


Peşinatı öteleyen kampanya


Özellikle kiracıları hedefleyen inşaat firmaları elinde peşinatı olmayan konut alıcılarını da unutmadı. Teslime hazır evlerde yüzde 25 olan peşinat da belli aralıklarla ödenecek şekilde firma bünyesinde taksitlendirildi. Birçok firma yüzde 25 bedeli 2 yıla kadar yaydı.


Anadolu yakasında Kartal öne çıkıyor  


Bitmiş konut projelerinde tercihini Anadolu yakasından yana yapacaklar için değişik alternatifler bulunuyor. İnanlar İnşaat ve Teknik Yapı’nın Kartal’da oturmaya hazır projeleri bulunuyor. İnşaatı devam eden projelerde de cazip avantajlar sunuluyor. Ümraniye’de Asil İnşaat tarafından inşa edilen Asil Park evleri, Büyük Uzunlar İnşaat tarafından Ataşehir’de inşa edilen Buz Rezidans ve Tek Yapı tarafından Kartal Yakacık’ta inşa edilen Yakacık Life da teslim için gün sayan projeler arasında yer alıyor.


1+0’dan 3+1’e farklı daire tiplerine sahip konutların fiyatları ise 140 bin liradan başlıyor ve büyüklüğüne, cephesine ve katına göre değişkenlik gösteriyor.Avrupa yakasında 2014’ün ilk çeyreğinde teslim edilecek diğer projeler ise şöyle sıralanıyor: Beylikdüzü’nde Arifoğlu İnşaat tarafından inşa edilen Arifoğlu Rezidans.


Teslimler ilk çeyrekte


Timur Gayrimenkul tarafından Haliç’te inşa edilen Nef 2 Haliç. Göknar İnşaat tarafından Maslak-Ayazağa bölgesinde konumlanan

Green Pine. Yılmaz Ulusoy Holding tarafından Kağıthane’de inşa edilen Yuva Kağıthane ve Bayburt Kale tarafından Beylikdüzü’nde inşa edilen Bayburt Kale projeleri de 2014’ün ilk çeyreğinde teslim edilecek evler arasında dikkat çekiyor.


Danışmadan almayın


Bit­miş ev bi­le ol­sa uz­man­lar ko­nut alır­ken mut­la­ka bi­lir­ki­şi­le­re da­nış­mak ge­rek­ti­ği­ni be­lir­ti­yor. De­ğer­le­me şir­ke­tin­den sa­tın alı­na­cak evin risk­le­ri­ni or­ta­ya koy­ma­sı­nı ta­lep et­mek ol­maz­sa ol­maz­lar ara­sın­da sı­ra­la­nı­yor. Bu­nun için öde­ne­cek hiz­met be­de­li­nin ile­ri­de do­ğa­cak bü­yük risk­le­rin önü­ne ge­çe­ce­ği ak­ta­rı­lı­yor. Yi­ne alım ve sa­tım­lar­da bir avu­kat­la ha­re­ket edil­me­si­nin de fay­da­lı ola­ca­ğı be­lir­ti­li­yor.


Ha­yal kı­rık­lı­ğı ya­şan­mı­yor


İn­şa­at fir­ma­la­rı­nın tem­sil­ci­le­ri bit­miş ve bit­me­ye ya­kın ko­nut pro­je­le­ri­nin ca­zip öde­me plan­la­rı sun­ma­sı­nın ya­nı sı­ra bir di­ğer avan­ta­jı­nın da sa­tın alı­nan ko­nu­ta iliş­kin so­ru işa­ret­le­ri­nin ol­ma­ma­sını gös­te­ri­­yor. Dai­re bü­yük­lü­ğün­den kul­la­nı­lan mal­ze­me­ye ve si­te dü­zen­le­me­si­ne ka­dar bir­çok ay­rın­tı ar­tık net­leş­ti­ği için tes­li­me ha­zır ev­ler­de ha­yal kı­rık­lık­la­rı ne­re­deyse hiç ya­şan­mı­yor.


Avrupa yakasında seçenek çok


2014 Ocak ayı iti­ba­riy­le tes­lim­le­rin baş­la­ya­ca­ğı­ Av­ru­pa ya­ka­sı pro­je­le­rin­de Esen­yurt böl­ge­si öne çı­kı­yor. Böl­ge­de çok sa­yı­da tes­lim edil­me­ye ha­zır ko­nut bu­lu­nu­yor. An­cak uz­man­lar bir dö­nem imar so­ru­nu ya­şa­yan bu böl­ge­den ko­nut al­mak is­te­yen ki­şi­le­rin tes­lim edi­le­cek bi­le ol­sa tüm risk­le­ri­ni gö­re­rek ko­nut al­ma­sı­nı öne­ri­yor.


100 bin liranın altında ev var


Avrupa yakasında konut edinmek isteyenler için 100 bin liranın altında konut bulmak mümkün görünüyor. Vera Grup tarafından Esenyurt’ta inşa edilen ve Şubat 2014’te teslim edilecek Life in Vera’da fiyatlar 95 bin liradan başlıyor. Pusula İnşaat tarafından Beylikdüzü’nde inşa edilen Arena Rezidans’ta ise 1+1’den 3+1’e farklı daire seçenekleri 99 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcısını bekliyor. 


EMİNE AÇAR - BUGÜN GAZETESİ




Önerilen Bağlantılar : NEF Foldhome