27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde yerli malı kullanılacak!

 Kentsel dönüşümde yerli malı kullanılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm sürecinde kullanılacak inşaat malzemelerinde yerli malı kullanmaya dikkat edeceklerini bildirdi


     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Bakan Bayraktar, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine, rıza gösteren vatandaşlardan başlanacağını belirtti. 

     Sosyoekonomik durumu iyi olmayanlara gerekli desteklerde bulunacaklarına dikkati çeken Bayraktar, vatandaşa imar, kira ve kredi yönünden yardımcı olacaklarını ifade etti. 

     Bayraktar, gerektiği durumlarda kiracıya kira, mal sahibine de kredi desteği vereceklerine işaret ederek, şunları kaydetti: 

     ''(Dairemi alın) diyorsa ona faiz sübvansiyonu yapacağız. Şu andaki konut kredilerinden en düşük krediyi veren bankalara biz de yüzde 20-30 kredi desteği yapacağız. Hatta kiracı da değil, orada bir şekilde oturuyorsa ona da yardım edeceğiz. Sosyal devlet anlayışı içinde'' 

     Dört ay sonra başlayacak kentsel dönüşüm sürecinde kullanılacak inşaat malzemelerinde yerli malı kullanmaya dikkat edeceklerini belirten Bayraktar, yeniden yapım sürecinde yüzde 90 yerli malzeme kullanılacağını bildirdi. 

     Bayraktar, yeniden yapım sonrasında kullanılan yerli malzemeyle kalitenin artacağını belirterek, yaklaşık 200 sektörde ekonomik anlamda ciddi canlanma olacağını ve yeni iş imkanları doğacağını ifade etti. 

     

     -Faiz sübvansiyonu- 

     

     Bakanlığın açıklamasına göre, çalışmada hak sahibinin banka kredisi alması halinde faizin yüzde 30'u sübvanse edilecek. Güçlendirme kredisi, maliyetin yaklaşık yüzde 20'sini geçmeyecek. 

AA