24 / 04 / 2024

Yıldırım'da kentsel dönüşüm için ilk bina yıkımı gerçekleşti!

 Yıldırım'da kentsel dönüşüm için ilk bina yıkımı gerçekleşti!

İdeal şehir 'Yeni Yıldırım'ı hayata geçirdiği çalışmalarla geleceğe taşıyan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, projelerinin amiral gemisi olan kentsel dönüşümü başlattı.


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçe için hayati önem taşıyan kentsel dönüşüm projesinde ilk bina yıkımını gerçekleştirdi. Edebali yeni Yıldırım'ın inşasında geleneksel mimari çizgi ile modern çizgilerin harmanlanacağını söyledi.


İdeal şehir 'Yeni Yıldırım'ı hayata geçirdiği çalışmalarla geleceğe taşıyan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, projelerinin amiral gemisi olan kentsel dönüşümü başlattı. Davutdede Mahallesi'nde kullanım süresini dolduran binanın yıkım çalışmasını yerinde inceleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, yıkını öncesi yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümü ilçenin her bölgesinde gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Riskli binanın daha sağlam ve daha modern bir binanın yapılması için yıkıldığını anlatan Başkan Edebali, "Bu sembolik bir çalışma; ancak bu büyük kentsel dönüşümün ayak sesleridir" dedi. 


80 BİN BİNAYI DÖNÜŞTÜRECEĞİZ 


Yıldırım'da 80 bin binanın bulunduğunu ifade eden Başkan Edebali, "Bugün bu binalardan birini yıkıyoruz. İmrekoğlu İnşaat ve bina sahiplerimizin de gayretleri ile bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. Çalışmanın diğer riskli bina sahiplerine de örnek olması gerektiğini vurgulayan Başkan Edebali, "Burada daha modern ve daha sağlıklı bir bina ilçemize kazandırılacak. Vatandaşlarımızın da bu çalışmadan örnek almasını. riskli binasını dönüştürmek için harekete geçmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu. 


HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR 


İlçenin 1. derece deprem bölgesinde yer aldığını hatırlatan Başkan Edebali, "Orta şiddetli bir depremde bile çok büyük yara alacağımız ortada. Dolayısıyla teknik ve hukuki imkânları kullanarak dönüşümü hayata geçirmek istiyoruz. Biz bir ideal şehir kavramı ortaya koyduk. İnsanların nitelikli, güvenli binalarda yaşamasını arzu ediyoruz. Yerel yönetim olarak dönüşümün teşviki için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı. 


Yeni Yıldırım'ın inşasında geleneksel mimari çizgi ile modern çizgilerin harmanlanacağının altını çizen Başkan Edebali. "Oluşacak Yeni Yıldırım'da tabii ki ekonomik canlılık ön planda olacak. Önümüzdeki dönem kolektif sektörler neler olacak, hangi sektörler ilçeye daha fazla değer katacak diye bütün araştırmaları yaptık. İlçemize de bunları entegre edeceğiz" dedi. 


ARAMA KURTARMA TATBİKATI YAPILACAK 


İnsani Yardım Demeği (İHH) Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan ise. yıkım töreninin ardından yaptığı konuşmada. Yıldırım'daki kentsel dönüşüm projesine tam destek verdiklerini belirterek. 

Başkan Edebali'ye teşekkür etti. Yıkımı gerçekleştirilen binada İHH arama kurtarma ekibinin tatbikat yapacağının bilgisini veren Kaptan, '"Bir sivil toplum kuruluşu olarak sadece Bursa'da değil belki de Türkiye genelinde ilk kez 75 gönüllümüz ile arama kurtarma faaliyetlerini yürüteceğiz. Şu anda sürekli eğitimlere devam eden bir gönüllü ağımız var. İnşallah buranın yıkımından sonra bir tatbikat yapacağız. Olası bir deprem riskine karşı halkımıza hizmetler vermek istiyoruz" şeklinde görüşlerini belirtti. 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler