16 / 04 / 2024

Ümraniye'de 35 bin konut dönüştürüldü!

 Ümraniye'de 35 bin konut dönüştürüldü!

Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, "İlçemize bağlanan Finans Merkezi projesi Ümraniye'nin sosu oldu" diye konuştu.


2004'ten bu yana 35 bin konutun dönüştüğü Ümraniye'de büyük bir gelişim yaşanıyor. Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, "İlçemize bağlanan Finans Merkezi projesi Ümraniye'nin sosu oldu" diye konuştu.


Ataşehir ile Ümraniye Belediyesi arasındaki arazi kavgasına son noktayı TBMM koydu. Geçen hafta meclisten geçen Torba Yasa'yla Barbaros Mahallesi'nin 04 Karayolu'nun güneyinde kalan kısmı Ataşehir Belediyesi'nde kalırken  İstanbul  Finans Merkezi (İFM) projesinin de olduğu alan Ümraniye Belediyesi'ne bağlandı. Karar sonucunda Ataşehir Belediyesi'nin dezenformasyon yaptığını söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Yardımcısı Maliki Ejder Batur, "Torba Yasa'yla birlikte iki ilçe arasındaki sınırlar netleşti. Ne bir metrekare toprak alındı, ne de verildi. Bu bölge 2008'den beri Ümraniye Belediyesi'ne ait. Burası ilçemizin sosu oldu" dedi. 


İFM KIYMETE BİNDİ 

Bölgeye her türlü hizmeti Ümraniye Belediyesi'nin verdiğinin altını çizen Ejder Batur, "Her türlü işini biz yapıyoruz. Çöplerini topluyoruz. Vatandaşımız oyunu Ümraniye Belediyesi'nde kullanılıyor. Tapuları bile biz veriyoruz" dedi. İstanbul Finans Merkezi'nin gündeme gelmesiyle beraber bölgenin kıymete bindiğini ifade eden Batur, "Proje allanıp pullanınca bölge kıymete bindi. Ataşehir Belediyesi 3 ay evvel bir mahkeme kararı icat etti. Biz buna itiraz ettik. Süreç devam ediyor" şeklinde konuştu. 


4 MAHALENİN ADI GEÇMİYOR 

2008'de Ataşehir Belediyesi'ne Ümraniye'den 6 mahallenin eklendiği bilgisini veren Batur, şöyle konuştu: "Sadece 2 mahallenin adı zikrediliyor. Yeni Çamlıca, Mustafa Kemal, Mimar Sinan, Yenisanayi, Yenişehir ve Aşık Veysel mahalleleri verildi. Ataşehir Belediyesi gibi bu tarz şeylerin peşinde olsak adı zikredilmediği için o mahalleleri geri alabiliriz. Finans Merkezi'yle kıyaslanmaz diye düşünülmesin. Onlar da kentsel dönüşümün başladığı çok değerli mahalleler. 85 bin vatandaşımız ikâmet ediyor. Ayrıca Ataşehir Belediyesi bu nüfus için İller Bankası'ndan 2008'den beri pay alıyor. Bu hesaplansa 100 milyonları geçer. Ama bunun peşinde değiliz." 


DÖNÜŞÜMDEN ÖNCE 35 BİN KONUT YENİLENDİ

2004 yılından beri Ümraniye'de 145 bin bağımsız bölüm üretildiğini söyleyen Ejder Batur, 35 bin konutun Kentsel dönüşüm yasasından önce dönüştürüldüğünü söyledi. Batur şöyle devam etti: "2004'te göreve başladığımız zaman kademeli imar getirdik. Arsalar birleştikçe, inşaat alanı arttı. Merkezde bizim 1000 metrekare sınırımız var. Parseller, bin metrekareyi tevhid edilip geçerse şayet yüzde 30 imar artışı sağlanıyor. Eskiden 3 katlı yapı ömrünü tamamlamış binalar birleştiler ve yıkıldılar ve yenileri yapıldı. Bu Kentsel dönüşüm kanunundan önce yapıldı. Merkezde eski bina kalmadı. 35 bin konut yasadan önce dönüştü. Eski binada bir daire 100 bin liraysa aynı yerde yenilenip 300 bin lira oldu. Yüzde 30 da imar artışı da büyük ivme kazandırdı." 


Seda Tabak/ Sabah 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri