18 / 04 / 2024

Ümraniye'de inşaat alanında Türkiye rekoru!

Ümraniye'de inşaat alanında Türkiye rekoru!

Sosyal belediyecilik hizmetlerinde de önemli çalışmalara imza atan İstanbul Ümraniye Belediyesi, verilen ruhsat ve inşaat alanı rakamlarıyla Türkiye rekoru kırdı.


İstanbul Ümraniye Belediyesi tarafından 15 yılda ilçeye hiç borçlanmadan 450 kalıcı eser kazandırdı. Sosyal belediyecilik hizmetlerinde de önemli çalışmalara imza atan belediye, verilen ruhsat ve inşaat alanı rakamlarıyla Türkiye rekoru kırdı.


 

2004 yılından sonra değişim sürecine giren Ümraniye Belediyesi, aradan geçen 15 yılda ilçeye, sıfır borçla nikâh sarayı, aşevi, kültür merkezleri, bilgi evleri, Sağlık Ocakları, sosyal marketler, okullar, muhtarlık binaları, asfalt fabrikası gibi 450 yeni yatırımı kazandırdı. 


Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, verilen ruhsat ve inşaat alanı rakamlarıyla da Türkiye rekoru kırdıklarını söyleyen Belediye Başkanı Can, "Yollar asfaltlandı, caddeler yenilendi, sokaklar pırıl pırıl temizlendi. Ümraniye’nin dört bir yanı parklar ve yeşil alanlarla donatıldı. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledik.Kültürel ve sanatsal alanlarda gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle Ümraniye’nin adını uluslararası platforma taşıdık. 15 yılda yapılan dev hizmetlerle kabuk değiştiren ilçemiz, değişen vizyonu ve gelişen sosyo-kültürel yapısıyla İstanbul’un yeni cazibe merkezi haline geldi" ifadelerini kullandı.


Ümraniye finansman ve ticaretin yeni merkezi

Klasik belediyecilik hizmetlerinde yapılmayan yatırımların 15 yılda hayata geçirdiklerini söyleyen Can, "Ümraniye’nin modern görünümü pekiştirildi. İş merkezleri ilçemize taşınmaya devam etti, bankalar ardı ardına yeni şubeler açtı ve son olarak İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin gelmesiyle de artık 'Yeni Ümraniye' yüzüyle Finansın ve Ticaretin de Merkezi oldu" dedi.


Ümraniye dev cami ve otopark

Ümraniye Büyük Camii'nin yakında hizmete açılacağını söyleyen Can, şu ifadeleri kullandı: "Altındaki 3 katlı Zemin Altı Katlı Otoparkını İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ve geri kalan tüm işleri bizim üstlendiğimiz  Ümraniye Büyük Camii yakında hizmete girecek. Ümraniye’nin en büyüğü olma özelliğini taşıyacak olan cami 2 bin 350 metrekare olup, bin 300 metrekarede mahfili bulunacak, ayrıca 2 bin metrekare revaklı avlusu olacak. Yaklaşık 19 bin metrekare arsanın cami dışında kalan kısmının tamamı 3 katlı otopark olacak ve yaklaşık bin 200 araç alacak. Bölgenin silüetini değiştirecek olan caminin 3 de bodrum katı olacak."