28 / 03 / 2024

Recep Altepe: Kaçak yapının önü kesilmeli!

 Recep Altepe: Kaçak yapının önü kesilmeli!

Bursa ve Türkiye ekonomisine büyük katma değer sağlayan üyeleri ile yeni kurulan Yalova Yolu İş Adamları Derneği (YASİAD) Yönetim Kurulu ve Bursa Ticaret Liseliler Vakfı (BUTİVAK) üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.



Yalova Yolu İş Adamları Derneği (YASİAD) Yönetim Kurulu ve Bursa Ticaret Liseliler Vakfı (BUTİVAK) üyeleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine yeniden seçilen Recep Altepe'ye nezaket ziyaretinde bulunarak, başarılar diledi.


Bursa'nın marka kent olması için çalıştıklarını ve bundan sonrada hizmetlerinin artarak devam edeceğini belirten Başkan Altepe, yeni dönemde bölgenin gelişmesi ve aksaklıkların giderilmesi yönünde projeleri olduğunu söyledi.


Başkan Altepe; Sivil Toplum Kuruluşlarının, kent için ne denli önem arz ettiğini belirterek YASİAD'ın kurulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi ve şöyle konuştu.


"Yeni dönemde yapılacak çalışmalar ağırlıklı olarak bu bölgede olacak. Yalova Yoluna bir intizam gelsin. Bursa'nın en önemli girişi. Bu noktada sizler bizlere taleplerinizi bildirin ki bizler gereğini yapabilelim. Bölge düzenlemesi herkesi memnun edecek şekilde yapılabilsin. Kuralları o bölgenin esnafı, ticaret erbabı koysun. Vatandaş, sokağına, caddesine sahip çıksın. Süreci takip etsin, aksaklıkları bildirsin, biz üzerimize düşeni yapalım. Bizim sistemimizde herkes kendi yaşadığı bölgesine, sistemine sahip çıkar. Bursa için birlikte yapacağımız pek çok proje var."


Başkan Altepe, daha güzel bir Yalova Yolu, daha güzel bir Bursa, daha güzel bir Türkiye olarak tanımladığı projeler arasında bölgeye, İpekböceği raylı sistem altyapısının hazırlandığı bilgisini de verdi. Ayrıca, Kent Meydanı, Beşyol, BUTTİM, Panayır kavşakları ve Balıklı tüp geçidi ile ilgili çalışıldığının altını çizdi.


YASİAD ve BUTİVAK Başkanı Sanayici-İş Adamı, Pazarlama Bilim Uzmanı Yakup Altınöz ise ziyarette yaptığı konuşmada Yalova Yolu'nun İstanbul'dan Bursa'ya giriş kapısı niteliğinde olduğunu hatırlatarak, bölgenin sorunlarına dikkat çekti ve YASİAD'ın iki yıllık bir istişari çalışmanın sonucu kurulduğunu ifade etti.


Yalova Yolu'nun gelişim açısından geç kaldığını ifade eden Altınöz dernek tüzüğünü de Başkan Altepe'ye takdim etti.


Altınöz, bölgenin 2B denilen orman arazisi vasfı niteliğini kaybettiğini ve mera olarak anılmaktan uzak bir profil çizdiğini hatırlatarak, bölgenin gelişime açık olduğunu söyledi.


Bölgenin, Ankara ve İzmir Yolu Bölgelerine göre mesken ağırlıklı değil, iş dünyasına hizmete yönelik bir gelişme çizgisi gösterdiğine vurgu yapan Yakup Altınöz, YASİAD tarafından oluşturulacak olan Danışma-Bilim Kurulu ile bölgenin ihtiyaçlarının analizinin çıkarılacağını belirtti.


Kaçak yapının önünün kesilerek düzenleme ve kentsel dönüşümde öncelikli bölge olarak ele alınması gerekliliğinin altını çizdiği konuşmasında Altınöz, Başkan Altepe ile çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını, Büyükşehir Belediyesindeki başarılı projelerin geçmiş dönemde olduğu gibi yeni dönemde de devam edeceğinden emin olduklarını dile getirdi.


Yakup Altınöz, BUTİVAK'ın 90'lı yıllarda kurulduğunu, 25 yıldır Bursa ekonomisine katma değer sağlayan işadamlarını yetiştiren Bursa Ticaret Lisesi'nin menfaati için çalıştığını hatırlattı ve "YASİAD ve BUTİVAK olarak bizler, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği halinde olursak, daha kısa zamanda verimli sonuçlara ulaşabileceğimizi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


Recep Altepe'nin BURULAŞ'taki makamında gerçekleşen ziyarete, YASİAD VE BUTİVAK Başkanı Yakup Altınöz, YASİAD Başkan Yardımcısı Musa Hüroğlu, YASİAD Üyesi Genel Sekteteri Nadir Kaçmaz, Üyeler Selahattin Tezgen, Hasan Yıldırım, Muzaffer Loyan, BUTİVAK Başkan Yardımcıları Erhan Nasyalçın, Ferhat Karakaş, BUTİVAK Üyesi İsmail Gümüş, İlhan Aydoğdu, İrfan Beytekin, Yakup Altınöz Basın Danışmanı Fatmanur Beken katıldı.


Büyükçekmece Gazetesi





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri