18 / 04 / 2024

Recep Altepe:Bursa'da 1 milyar 195 milyon TL yatırıma ayrıldı!

Recep Altepe:Bursa'da 1 milyar 195 milyon TL yatırıma ayrıldı!

Yatırım planlarını SABAH'a anlatan Başkan Altepe, 2017'de 2 milyar 375 milyon TL öngörülen bütçenin, 1 milyar 195 milyon TL'sini yatırımlara ayırdıklarını açıkladı.


Sabah’ı ziyaret eden Başkan Altepe 2017 yatırımlarını anlattı. 1 milyar 195 milyon TL’lik bütçe yatırıma ayrılacak. Aslan payı ulaşıma harcanacak. İznik İnanç Turizmi'nin merkezi olacak, Uludağ sadece kışın değil 12 ay turist çekecek. Yunuseli Havaalanı yıllar sonra yeniden ulaşıma açılacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2016'yı ulaşımdan altyapıya, tarihi ve kültürel mirastan kırsal kalkınmaya kadar her alanda yatırımlarla dolu dolu geçirdiklerin ifade etti. Yatırım planlarını SABAH'a anlatan Başkan Altepe, 2017'de 2 milyar 375 milyon TL öngörülen bütçenin, 1 milyar 195 milyon TL'sini yatırımlara ayırdıklarını açıkladı.


KALEM KALEM YATIRIM BÜTÇESİ

Başkan Altepe yatırım bütçesinden aslan payının ulaşıma ayrıldığını söyledi. Altepe "Ulaşım 493 milyon TL ilk sırada yer alırken, yeşil alan, atık yönetimi ve çevre düzenlemeleri için 382 milyon 500 bin TL, hizmet binaları, spor ve sosyal tesisler için 161 milyon TL, kamulaştırma ve kentsel dönüşüm için de 149 milyon TL'lik yatırım planlanıyoruz" dedi. Başkan Altepe şöyle dedi: "BUSKİ tarafından yapılan dere ıslah, Gemlik Körfezi temizliği kapsamındaki arıtma tesisleri, altyapının iyileştirilmesi çalışmaları devam ediyor. 2017 yılında çevre için 382 milyon 500 bin TL'lik kaynak ayırdık. 17 ilçeyi kapsayan park bahçe ve yeşil alan düzenlemeleri için 100 milyon TL'nin üzerinde yatırım planlıyoruz. Çevre koruma ve atık yönetimi için de 26 milyon liralık bütçe ayrıldı. 2017 bütçesinde de hizmet binaları, spor ve sosyal tesisler için 161 milyon TL bütçe ayrıldı."


VAGONLARDA YOĞUNLUK AZALACAK

Başkan Altepe, Bursa'yı artık 17 ilçesiyle bir bütün olarak ele aldıklarını ve tek hedeflerinin yaşamaktan keyif alınan bir Bursa'yı inşa etmek olduğunu söyledi. Ulaşım yatırımlarının meyvelerini 2017'de toplamaya başlayacaklarını dile getiren Başkan Altepe, "Kavşak, köprü ve viyadük bağlantıları ile Ankara - İzmir karayolu üzerindeki yükleri büyük ölçüde Çelebi Mehmet Bulvarı üzerinden çevre yoluna çekmiş olacağız. Bunun yanında yerli olarak aldığımız 60 vagondan 22'sini teslim aldık ve diğerlerini 2017 yılı içinde sisteme entegre etmiş olacağız. Böylelikle 5 dakika olan bekleme süresi 3 dakikaya, 10 dakika olan bekleme süresi de 6 dakikaya düşmüş olacak. Sefer sayılarının artmasıyla vagonlardaki yoğunluk azalacak" diye konuştu.


TARİH YATIRIMLARI TAM GAZ

Tarihi ve kültürel miras yatırımları ile Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlayan ve bu yıl Tarihi Kentler Birliği Büyük Ödülü'nün sahibi olan Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki yatırımlarına da devam edecek. Tarihi, kültürel ve turizm hizmetlerine 98 milyon TL'lik bütçe ayrılırken, bütçenin 52 milyon TL'si restorasyon projelerine ayrıldı. Yapımı tamamlanma aşamasına gelen Hançerli Fatma Sultan Medresesi 2017'nin ilk aylarında kent ziynetleri arasındaki yerini almaya hazırlanırken, 17 ilçedeki tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasına yönelik projelere devam edilecek.


Sabah





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri