29 / 03 / 2024

Özel sektörün en büyük dönüşüm projesi Piyalepaşa!

Özel sektörün en büyük dönüşüm projesi Piyalepaşa!

Piyalepaşa'da hayata geçecek olan proje Türkiye'de özel sektör tarafından geliştirilecek en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliği taşıyor. Projede 902 konut, ticari üniteler, ofis alanları, otel ve alışveriş sokağı bulunacak.


Kentsel dönüşüm Türkiye'nin özellikle de İstanbul'un gündemine girdi... Ama henüz dişe dokunur başarılı projelerden bahsedemiyoruz. 


Geçmişte efsaneleşmiş başarılı projelerin dışında bugünlerde gündemde hep sıkıntılı örnekler var... 

Oysa bu bir fırsat... Özellikle de İstanbul gibi temize çekilmeye muhtaç, çarpık kentleşmenin yaygın olduğu kentlerde başarılı projelere çok ihtiyaç var... 

Başarı olabilecek projeler var. Çalışmalar yürüyor... Tarlabaşı yakından takip ediliyor. 

Bir başka örnek de Piyalepaşa'da şekilleniyor. 


Aslında Piyalepaşa projesi kentsel dönüşümden çok önce geliştirilmiş, sonra da kentsel dönüşüm ile buluşmuş bir proje... Gayrimenkul ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Polat Holding ve Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat bu projeye çok önem veriyor. Piyalepaşa'da hayata geçecek olan bu projeye Türkiye'de özel sektör tarafından geliştirilecek en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliği taşıyor. Adnan Polat proje ile ilgili şu bilgiyi veriyor: 

• Yaklaşık 15 yıl öncesinden bu yana Piyalepaşa bölgesinde devam eden arazi geliştirme çalışmalarımız vardı. 

• Bölgede bulunan arazi üzerinde bölgenin çehresini değiştirecek, modern, fonksiyonel projeler geliştirme kararı almıştık. 

• Şimdi bu hedefi kentsel dönüşüm ile buluşturduk. 

Yeni kurulan Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme şirketimiz bu projeyi hayata geçirecek. 

Evet tekrarlayalım... Proje başladığında kentsel dönüşüm yasası henüz gündemde değildi. Yasanın çıkması ile proje yeni bir boyut kazandı. Çünkü alan artık r kentsel dönüşüm çerçevesine alındı. Ve düğmeye basıldı. Projenin mimari tasarımında bölgenin tarihi dokusu dikkate alınacak. Daha fazla ayrıntıyı Adnan Polat veriyor: 

• 660 milyon TL yatırım ile hayata geçireceğimiz karma kullanım projemizde; 902 konut, ticari üniteler, ofis alanları, otel ve alışveriş sokağı bulunacak. 

• Projemiz, lokasyonu ile Piyalepaşa, Dolapdere ve Tarlabaşı Bulvarı ile oluşan mekânsal düzenekte anahtar bir konumda, Haliç ve Boğaziçi arasında yükselen tepeler ve vadiler arasında ara bir kotta bulunuyor. 

• Okmeydanı'ndan Dolapdere'ye inerken yolun solunda kalan tepede yer alan proje; yaklaşık 80 bin metrekarelik bir arazide yer alacak. 

• Bölgenin sadece yapısal olarak değil her anlamda bir dönüşüme ihtiyaç bulunuyor. 

• Daha güvenli, sağlıklı, yaşanabilir yeni bir yaşam merkezi oluşturmayı istiyoruz. 

• Projemizi bu anlamda destekleyecek sosyal sorumluluk projeleri de gündemimizde. 

Pıoji Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme Yatırımı ve Ticaret Genel Müdürü Kaan Yücel'e emanet edilmiş... Yücel gece gündüz bölgede... Artık o bölgedeki herkesi tanıyor. Yerinde dönüşüme büyük emek harcıyor şu değerlendirmeyi yapıyor... 

• Şirketimizin sahibi olduğu arazi üzerinde, tapusuz ikamet eden ve ruhsatsız inşa ettikleri konutlarda yaşayanları mağdur etmemek için büyük bir bütçe, zaman ve enerji harcıyoruz. 

• Tüm bu kişilere tapusuna sahip olmadıkları arsa üzerindeki yaptıkları evler için, belediyeye verdikleri emlak beyanlarından yola çıkarak, maksimum hakkaniyetin gözetildiği tekliflerle gidiyor, birçoğuyla da anlaşmaya varıyoruz. 

• Burada devreye insan odaklı olmamız, yaşadığımız çevre ve topluma değer katmak ve geleneksel değerlerimizi göz önünde tutmak giriyor. 

5 yıl içinde tamamlanması hedeflenen proje insan odaklı... Bu durumu ile özellikle vurgulanıyor... 

Başladığında belki de kentsel dönüşüm ile ilgili bir başarı öyküsü anlatabileceğiz... Bu örneklerin çoğalması İstanbul'un daha yaşanabilir bir kent olmasında olmasa olmaz... 


Gözlem




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler