16 / 04 / 2024

Osmangazi Soğanlı Mahallesi'nde 2 bin 700 konut inşa edilecek!

 Osmangazi Soğanlı Mahallesi'nde 2 bin 700 konut inşa edilecek!

Başkan Dündar, "Soğanlı Kentsel Dönüşüm alanı, toplam 42 hektarlık bir alanı kapsıyor. Bunun 35 hektarı rezerv, 7 hektarı da riskli alan. Toplam 2 bin 700 konut ve 180 ticari alanın yer aldığı projemizde, okul, cami, spor tesisi, çocuk oyun alanları, park ve yeşil alanlar yer alıyor.


Osmangazi Belediyesi, 42 hektarlık alanda kuracağı modern yaşam alanının projesini oluşturdu. Başkan Mustafa Dündar, 100 milyon TL'lik kamulaştırma yapılan projeyi ilk kez SABAH ile paylaştı.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan Kentsel dönüşüm projesinin son halini SABAH'a tanıttı. Mustafa Dündar, "Bursa, Bakanlar Kurulu'ndan çıkan kararla birlikte kentsel dönüşüm konusunda öncelikli iller arasında yer alıyor. Dolayısıyla bizde belediye olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda farklı bölgeler belirleyerek, bu bölgelerde kentsel dönüşüm uygulamasının başlatıyoruz" dedi. Toplam 420 bin metrekarelik Soğanlı Kentsel Dönüşüm uygulama alanında bulunan yer sahipleri ile anlaşma sağlandığını belirten Başkan Dündar, "Soğanlı Kentsel Dönüşüm alanı, toplam 42 hektarlık bir alanı kapsıyor. Bunun 35 hektarı rezerv, 7 hektarı da riskli alan. Toplam 2 bin 700 konut ve 180 ticari alanın yer aldığı projemizde, okul, cami, spor tesisi, çocuk oyun alanları, park ve yeşil alanlar yer alıyor. Galatasaray Vakfına ait arazinin dışında, diğer vatandaşlara ait 25 bin metrekarelik bir alanla ilgili görüşmelerde de anlaşma sağladık. Bölgedeki kamulaştırmalarla ilgili bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum" diye konuştu. 


YEŞİL ALAN DAHA ÇOK 

Projeye başladıklarında konut sayısının daha yüksek olduğunu ancak yeşil alanı çoğaltmak için bu sayısı düşürdüklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, burada rant peşinde olunmadığını sayısı azaltılan konutlardan anlaşılabileceğini söyledi. Dündar, "Bu proje sadece ilçemizdeki Soğanlı Mahallesi'ni kapsamıyor. Buradaki projenin tamamlanmasıyla diğer mahallelerde buraya ayak uydurmak zorunda kalacak. Böylece Bursa dönüşmeye modern yaşam alanlarına kavuşmaya başlayacak" dedi. 



Sabah