24 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: 15 yıl içinde 7.5 milyon yapı dönüştürülecek!

Mehmet Özhaseki: 15 yıl içinde 7.5 milyon yapı dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması etkinliğine davetliydi. Etkinlikte konuşan Özhaseki, ''Hedefimiz önümüzdeki 15 yıl içinde 7.5 milyon dayanıksız, sağlıksız, kimliksiz yapıyı dönüştürmek'' dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü'nce Kayseri'de düzenlenen 'Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması' etkinliğine katıldı. Burada konuşan Özhaseki, Türkiye'nin yüzde 42'sinin deprem bölgesinde olduğuna dikkati çeken Özhaseki, şunları kaydetti: "Geçimi yerinde olan herkes, lütfen, bir Bakan olarak rica ediyorum evlerini ölçtürsünler depreme dayanıklı mı değil mi testini yaptırsınlar. Özellikle İstanbul'da depreme dayanıklılık konusunda hiçbir hazırlığın yapılmadığı, 7'nin üzerinde bir depremde yerle yeksan olacak mahalleler var. Bakanlığın bir an önce bunu teşvik edecek yasaları çıkarması lazım. Hedefimiz önümüzdeki 15 yıl içinde 7.5 milyon dayanıksız, sağlıksız, kimliksiz yapıyı dönüştürmek."


45 milyar dolarlık 'yerli' ekonomi


Bakan Özhaseki, yaptığı konuşmada kentsel dönüşümün ekonomiye katkısına da dikkati çekerek,  Türkiye'de senelik 45-50 milyar dolarlık ekonomiye katkı olacak. 250 tane de sektörü etkiliyor, hepsi yerli ve milli" değerlendirmesinde bulundu. 


İstanbul'da bu deprem olacaksa uyumamam lazım! 


Bakan Özhaseki, "7'nin üzerinde en geç 10-15 sene içinde bir deprem olacaksa benim uyumamam lazım, İstanbul'daki belediye başkanı arkadaşların uyumaması lazım, vatandaşın biraz tedirgin olması lazım. Bunları kimseyi tedirgin edip korkutmak için söylemiyorum ama bu gerçeği de gözardı edemeyiz" ifadelerini kullandı.



Akşam



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura