29 / 03 / 2024

Manisa kentsel dönüşüm hazırlıkları sürüyor!

 Manisa kentsel dönüşüm hazırlıkları sürüyor!

Manisa'da çarpık kentleşmenin olumsuz sonuçları vatandaşları mağdur ediyor. Birçok mahallede dar yollar, gelişigüzel yapılmış evler ve yapılar nedeniyle kentsel dönüşüm kaçınılmaz hale geldi.



Manisa'da çarpık kentleşmenin olumsuz sonuçları vatandaşları mağdur ediyor. Birçok mahallede dar yollar, gelişigüzel yapılmış evler ve yapılar nedeniyle kentsel dönüşüm kaçınılmaz hale geldi. Yunusemre Belediyesi bir yandan Türkiye'nin en büyük toplu konut hamlelerinden birinin ilk adımlarını attı bir yandan da Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hazırlıklarına başladı. Yunusemre Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hayata geçirilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurdu. Bakanlık görevlileri Manisa'ya gelerek bazı mahallelerde incelemeler yaptı. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya'nın eşlik ettiği ekip, mahallelerde durum incelemesi yaptılar. 



"ÇOK SIKINTILARIMIZ VAR"

Mahalle sakinleriyle sohbet edip hal hatır soran Başkan Çerçi, çocuklarla da yakından ilgilendi. Bazı vatandaşlar Başkan Çerçi'ye , "Çok ciddi sıkıntılarımız var. İmar istiyoruz. Daha iyi şartlarda yaşamak istiyoruz" diyerek dileklerini ilettiler. Başkan Çerçi ise Yunusemre Belediyesi'nin Akgedik Mahallesi'nde yeni bir şehir kurmaya hazırlandığına dikkat çekerek, "Bir yandan yeni konut alanları kuracağız bir yandan da mevcut mahallelerde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. Sizlerin sıkıntılarına vakıfız ve çözmek için harekete geçtik. Çözümü hep birlikte üreteceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızdan bizlere güvenmelerini istiyoruz" dedi.


Hür Işık Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler