16 / 04 / 2024

Mamak Belediyesi 5 mahallede kira yardımı başlattı!

 Mamak Belediyesi 5 mahallede kira yardımı başlattı!

Mamak Belediyesi, beş mahallede kira yardımı başlattı. "Altıağaç-KaraağaçHüseyingazi" ve "Gülseren-Anayurt" şehir yenileme projeleri kapsamında kira yardımı alacak vatandaşlara müjdeyi, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül verdi.



Ankara'nın Mamak Belediyesi, iki ayrı şehir yenileme projesi kapsamında beş mahallede kira yardımı başlattı. "Altıağaç-KaraağaçHüseyingazi" ve "Gülseren-Anayurt" şehir yenileme projeleri kapsamında kira yardımı alacak vatandaşlara müjdeyi, Belediye Başkanı Mesut Akgül verdi. Mahalle sakinleriyle biraraya gelen Akgül, TOKİ ile yürütülen proje kapsamında her adımda vatandaştan onay alınarak, Türkiye'nin en güzel mahallelerini inşa ettiklerini söyledi. Toplantıya AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Başkan yardımcıları Erdoğan Karadağ ve Aydın Demir, muhtarlar ve çok sayıda mahalleli katıldı. 


480 LİRA KİRA YARDIMI . 

Proje kapsamında yenilenecek Gülseren, Anayurt, Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi mahalleleri sakinleriyle biraraya gelen Başkan Akgül, "Kira yardımlarımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla görüşmelerimiz sonucu tamamlandı. Ödenecek kira bedeli, 480 lira olarak belirlendi. Yardımlar 24 ay boyunca devam edecek. Şu an için bin 773 hak sahibi kira yardımı alacak. Anlaşmalar devam ettikçe hak sahiplerinin sayısı da artacak." dedi. 

İki şehir yenileme projesiyle beş mahallede rüya gibi yerleşim alanları oluşturulacağını ifade eden Akgül, "Bizim derdimiz, vatandaşımızın daha refah alanlarda yaşaması. Yükselen konutlar, beraberinde yeni bir kültürü de getirecek. Mamak, bu hızlı dönüşümle yemyeşil ve modern bir ilçe oluyor. Vatandaşlarımızın isteklerini, çıkarlarını ve faydalarını asla gözardı etmiyoruz. Bizler konut değil, yaşam alanları oluşturuyoruz." şeklinde konuştu. 


Ayrıntılı Haber 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri