19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde akademik odaların desteği alınacak!

Kentsel dönüşümde akademik odaların desteği alınacak!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali özellikle kentsel dönüşümde Akademik odaların desteğiyle toplum lehine sonuçlar elde edeceğiz. Yıldırım'da bütüncül bir yaklaşımla kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz diye konuştu...


Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Can Şimşek ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'yi ziyaret etti. 


Yıldırım Belediyesi başkanlık makamında gerçekleştirilen buluşmada Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Can Şimşek, Belediye Başkam İ. Hakkı Edebali'ye hayırlı olsun temennisinde bulunurken yeni dönemde özellikle Yıldırım'da gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarım yakından takip edeceklerini vurguladı. 


Kentsel dönüşüm açısından Bursa'da yeterince kötü örneklerin bulunduğunu belirten Başkan Can Şimşek, "Belediye başkanlarımız bugüne kadar her şeyi ben bilirim anlayışıyla hareket etti. Bu manada sizin yaklaşımınız önemli ve bizim istediğimiz boyuttadır. Kente değer katacak bir dönüşüm için ortak hareketin sağlanması önemlidir. 


Bu noktada biz, akademik oda kimliğiyle şehrin yararına olacak çalışmaların içinde yer alacağız ve gerekli desteği vereceğiz" dedi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Akademik odalar, Bursa ve belediyeler için bir Ar-Ge Merkezi niteliğindedir ve bir fırsattır. Bugüne kadar belediyelerimiz bu fırsatı değerlendirmekten uzak duruyorlardı. Biz bu anlayışı değiştirmek istiyoruz. 


Her türlü iş birliğinin sağlanması için gerekli adımları atacağız. Özellikle kentsel dönüşümde Akademik odaların desteğiyle toplum lehine sonuçlar elde edeceğiz. Yıldırım'da bütüncül bir yaklaşımla kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz" diye konuştu. 


A Gazetesi