Bir dönemlerin sel baskınları ve gecekondu mahalleleriyle adından sıkça söz ettiren Kağıthane, kentsel dönüşüm ve yatırımlarla değerini adeta katladı. İlçe aldığı yatırımlarla iş dünyasının önemli yatırım merkezlerinden birine dönüştü. İş dünyasının yanı sıra üniversiteler ve eğitim dünyasının önemli kurumları Kağıthane'yi tercih etti.
Osmanlı arşivleri için yapılan bina ise Kağıthane'nin yeni yüzünün önemli eserlerinden biri oldu. İlçe Belediyesi'nin önemli altyapı ve kentsel dönüşüm çalışmalarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi yatırımları takip etti. Taksim Tünel geçişi ilçenin değerine değer kazanmasında önemli çalışmalardan bir oldu. Deniz suyunun Kağıthane ile tekrar buluşturulması ile Sadabat eski günleri için önemli bir aşama kaydetti.
GECEKONDUDAN REZİDANSLARA
Geçtiğimiz yıl yabancı yatırımcıların en çok yatırım yaptığı ilçelerin arasında başı çeken Kağıthane iş dünyasının yeni gözdesi oldu. A plus ve B plus ofisleri, rezidansları ile Kağıthane'de oluşan yeni bir yüz oluştu.
İş dünyasının, eğitim kurumlarının ve sosyal yaşamın 7 gün 24 saat bir arada olabileceği bir ilçe için çalışmalarına devam eden Kağıthane Belediyesi, 180 bin yapı stokunun yüzde 38'inin dönüşümünü tamamladı.
Kentsel dönüşüm çalışmalarının başarılı olmasında plan ve şeffaflığı işaret eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç," Kentsel Dönüşüm projesinin temelleri dikkatle hazırlanmış çalışma planına ve şeffaflığa dayanıyor.
Bu iki unsur çalışmalardaki başarıyı getirdi. Büyük bir özveri ve emekle hazırlanan planlar istikrarlı şekilde uygulanıyor. Göreve geldiğimizde ilk iş olarak kentin imar çalışmalarını ihtiyaca uygun olarak tamamladık. İmar planlarını şeffaf ve hızlı bir şekilde tamamlayarak hizmete sunduk.
Bunları yapınca yatırımcının önündeki belirsizlikler ortadan kalktı. Kamunun yapacağı yatırımlar netleşti. Demiryolu, Deniz Suyu ve Dönüşüm projesi olarak adlandırdığımız marka projelerle, çarpık yapılaşma ve sanayi tesisleriyle hatırlanan tarihi ilçeyi geleceğe hazırladık " dedi.
Cendere eğitim ve teknoloji merkezi
O Cendere ve Merkez Mahallesi'nin bir zamanlar fabrikalarla hatırlanan bir bölge olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, "Sanayi alanlarının dönüştürülerek buraların eğitim ve teknoloji alanları olarak geliştirilmesine yönelik çalışmaları sürdürüyoruz. Cendere'de eğitime başlayan üniversitelerimiz, kolejlerimiz var. Bu bölge yalnız Kağıthane için değil Türkiye için de önemli" dedi.
Yeni Şafak
Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler