23 / 04 / 2024

Gemlik kentsel dönüşüm engellerini aşmaya çalışıyor!

 Gemlik kentsel dönüşüm engellerini aşmaya çalışıyor!

Gemlik'te Sivil Toplum Örgütleri ve Muhtarlar ile bir dizi toplantı yapan ve hazırladığı toplumsal uzlaşma metnini imzaya açan Belediye Başkanı Refik Yılmaz'a, ilçedeki yüze yakın sivil toplum kuruluşu destek vermişti.



Gemlik'in Depremsel Risk ve kentsel Dönüşümünün önündeki engellerin aşılması konusunda Ankara'da çözüm istiyor. Ankara'ya giden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de bir araya geldi.


Belediye Meclisinin Şubat ayı ikinci oturumunda da görüşmeye açılan Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol'un hazırladığı Kanun Tasarısının yanı sıra toplanan imzalarla birlikte Ankara'ya giden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de bir araya geldi. Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Ziraat Odası Gemlik Şube Başkanı Ali Çelik'in de yer aldığı  Ankara  çıkarmasında hem imzaları toplanıp büyük destek gören toplumsal uzlaşı metnini, hem de torba yasaya konulması istenen kanun tasarısını görüşüldü. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçenin depremsel risk analizlerinin yer aldığı dosyayı da Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye teslim etti. 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Ahmet Aydın'ın yanı sıra MHP Bursa Milletvekili ve Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile de bir araya gelen Refik Yılmaz ve Zafer Işık'lı Gemlik Heyeti, CHP Bursa Milletvekili ve Tarım Komisyonu üyesi İlhan Demiröz'ün yanı sıra Kemal Ekinci ile de görüştü. Gemlik'in Depremsel Risk ve Kentsel Dönüşümünün önündeki engellerin aşılması konusunda Belediye Başkanı Refik Yılmaz'dan sonra Ankara'da çözüm istiyor. Zeytinciliği Koruma Kanunu, Mera Kanunu ve Orman Kanunu ile Toprak Kanunundaki bazı maddeler nedeniyle tıkanan Gemlik'in yeni imar planlarının aşılması için seferberlik başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa gezisi sırasında ilçenin depremsel risk analizlerini içerek bilgilerin yanı sıra kentsel dönüşüm ve Kuzey İmar Planları hakkında da geniş bir rapor sunan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, imza kampanyasının ardından yaptığı iki günlük Ankara ziyaretinden de umutlu döndü. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu ile önce Başbakanlık önünde heyet olarak toplu fotoğraf çektiren Gemlik heyeti, ardından Başbakanlık konutunda yaklaşık bir saat süreyle ilçenin deprem riski, kentsel dönüşüm önündeki engeller, kuzey imar planları ve Gemlik'e özel yasa kapsamında torba yasaya konulması istenen kanun tasarısını görüştüler. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Biz bu işi çözeceğiz" dediğini ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin de konuya olumlu baktığını ve ilçeye özel yasayı desteklediğini bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de muhalefet grup başkanvekilleriyle bir görüşme yapacağını anlatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, muhalefetin beklenen desteği vermesi halinde Gemlik'e özel kanun tasarısının torba yasaya ivedilikle girebileceğine dikkat çekti. 


Önce Vatan