28 / 03 / 2024

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi TOKİ ile el sıkıştı!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi TOKİ ile el sıkıştı!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi İpekyolu'ndaki kentsel dönüşüm projesi için TOKİ ile işbirliği yaptı. Belediye adına geçen tapular ise TOKİ'ye devredilecek.


Gaziantep Şehitkamil Belediyesi İpekyolu'ndaki kentsel dönüşümde TOKi ile anlaştı. Kamulaştırma bedellerini TOKİ'nin ödeyeceği kentsel dönüşümde, belediye adına geçen tapular ise TOKİ'ye devredilecek. 


YOLUN SONUNA GELDİK 

Şehitkamil Belediye Meclis toplantısında gündemin 14. maddesi olan İpekyolu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı içerisinde kalan Münüfpaşa, Yeşilova, Eydibaba ve Fevzipaşa Mahallelerindeki ekli listede belirtilen 316 adet parseldeki şahıslara ait hisseler ve binalarının kamulaştırma işlemlerinin belediye tarafından yürütülerek neticelendirilmesi ile belediye adına geçen tapuların 5393 sayılı yasanın 75/d maddesi uyarınca TOKİ adına devirlerinin yapılması ve kamulaştırma bedellerinin TOKİ tarafından ödenmesiyle ilgili gündem maddesi görüşüldü. 


TAPULAR TOKİ ADINA 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yolun sonuna geldiklerini belirterek, "Kaynağımız olmadığı için belediye adına geçen tapuların TOKi adına devirleri yapılacak. Kamulaştırma bedelleri TOKİ tarafından ödenecek. TOKi siz benim adıma uzlaşmalarınızı yapın dedi" diye konuştu. Gündem maddesi ilgili komisyona havale edildi. 



Gaziantep 27



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016