19 / 04 / 2024

Esenler'e 5 yılda 1 milyar TL'lik 73 proje geliyor!

 Esenler'e 5 yılda 1 milyar TL'lik 73 proje geliyor!

Beş yılda kentsel gelişimi destekleyen 73 proje yapmayı hedeflediklerini söyleyen Göksu, "Bu 73 projelerin maliyeti yaklaşık 1 milyar TL'ye denk geliyor. Bu kaynağın yüzde 95'ini İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) karşılayacak" dedi.


Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi'nin 2105 yılı bütçesinin 276 milyon 837 bin TL olduğunu açıkladı. Göksu, "Bütçenin büyük bölümü yatırımlara ayrıldı" dedi.


Esenler Belediyesi 2015 - 2019 Stratejik Planı, Esenler Belediyesi Meclis Salonu'nda görüşüldü. Esenler Belediyesi’nin 2015 yılı bütçe tasarısı, yatırım harcamaları ve performans programının konuşulduğu Meclis, Esenler Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Murat Gülkıran başkanlığında toplandı. Meclise; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.  


Stratejide 3 nokta önemli!


Toplantıda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Stratejik Planı 3 temel üzerine kurduklarını belirterek "Stratejik Planımız kurumun, toplumun ve kentin gelişimini içerir" dedi. Bu 3 konunun önemine vurgu yapan Göksu, "Bilgi şehrinin altyapısının oluşturulması için kurumsal altyapıyı güçlendireceğiz. Bugün Esenler kendi toplumsal gelişimini ortaya koymuştur, sosyal çalışmalarımıza daha da nitelik kazandırarak devam edeceğiz. Kentsel gelişim konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Esenler'de artık bir tane eksik kamu binası, kamu birimi yok. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızla da insanların binalarını yenilemekle kalmıyoruz, tarihi sorunlarını da çözüyoruz" diye konuştu.


Esenler'e 5 yılda 73 büyük proje!


Beş yılda kentsel gelişimi destekleyen 73 proje yapmayı hedeflediklerini söyleyen Göksu, "Bu 73 projelerin maliyeti yaklaşık 1 milyar TL'ye denk geliyor. Bu kaynağın yüzde 95'ini  İstanbul  Büyükşehir Belediyesi (İBB) karşılayacak" dedi. Göksu, Esenler Belediyesi'nin 276 milyon 837 bin TL olan 2105 yılı bütçesinin büyük bölümünün yatırımlara ayrıldığını belirterek, "Yatırımlara ayırdığımız pay, 81 milyon TL yani bütçenin yüzde 29'luk bir bölümü" diye konuştu. 


"Bütçede olmayan ve bizim bütçeye ayırdığımız para 30 Mart'tan itibaren 35 milyon TL" diyen Göksu, "Para yoksa para, kaynak yoksa kaynak bulacağız" şeklinde konuştu.


Göksu'nun konuşmasının ardından Meclis üyeleri, bütçe ile ilgili görüşlerini belirttiler ve sorularını sordular. Başkan Göksu da sorulara cevap verdi. Toplantının sonunda Esenler Belediyesi Bütçe Kararnamesi Meclis üyelerine sunuldu.


Esenler Belediyesi



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler