28 / 03 / 2024

Esenler'de 100 bin konutun yarısından fazlası dönüşecek!

 Esenler'de 100 bin konutun yarısından fazlası dönüşecek!

Kentsel dönüşüm seferberliğinin başlatıldığı İstanbul Esenler'de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İstanbul'un en yoğun nüfusuna sahip ilçe olan Esenler'in Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yurtdışında kentsel dönüşümün estetik, Türkiye'de ise depremden korunmak amacıyla yapıldığını söyledi. Başkan Göksu, 10 yıl içinde ilçedeki 100 bin konutun yarısından fazlasının kentsel dönüşüm kapsamında yenileneceğini kaydetti.



Kentsel dönüşüm seferberliğinin başlatıldığı İstanbul Esenler'de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İstanbul'un en yoğun nüfusuna sahip ilçe olan Esenler'in Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yurtdışında kentsel dönüşümün estetik, Türkiye'de ise depremden korunmak amacıyla yapıldığını söyledi. Başkan Göksu, 10 yıl içinde ilçedeki 100 bin konutun yarısından fazlasının kentsel dönüşüm kapsamında yenileneceğini kaydetti. Eski yapıların ne kadar çürük olduğuna da değinen Göksu, 6 katlı bir binayı yarım saatte yıktıklarını söyledi. Daha önce ikna etmek için vatandaşa gittiklerini söyleyen Göksu, "Deprem korkusu ve bilinci nedeniyle artık vatandaşlar bize gelerek binalarının dönüşümü için kendileri başvuru yapıyor. Biz bunu hiçbir kâr amacı gütmeden  TOKİ  ve Büyükşehir Belediyesi ile yapıyoruz. Özel firmaları da teşvik ediyoruz ama sözleşmelerinden vatandaşın aleyhine maddeler olmamasına dikkat ediyoruz" dedi. 


150 BİNDEN 500 BİNE ÇIKTI 

Yeni binalarda konutların metrekare fiyatlarının olağanüstü artışına dikkat çeken Tevfik Göksu ortalama 100 metrekarelik bir dairenin 150 binden 500 bin liraya yükseldiğini söyledi. Göksu, "Esenler'deki bir diğer dönüşüm noktası ise Çiftehavuzlar Mahallesi. 85 bin 300 metrekare alan içerisinde 154 yapı ve 854 bağımsız birim bulunuyor. Proje alanı içerisinde yaklaşık bin 500 konut üretilmesi hedefleniyor. Şu anda ilçemizde 10 binin üzerinde konut üretim aşamasında. Yani ilçemizdeki ilk hedefimiz olan yeni 10 bin konut hedefini aşmış durumdayız" dedi. 


ESENLER'İ BASTONLA 'SATI ABLA' ÇİZDİ

Esenler'deki çarpık kentleşmenin başlangıç noktası hakkında çok çarpıcı bir örnek veren Göksu, "Zamanında Esenler'de ev yapmak isteyen vatandaşlarımız 'Satı abla' denilen bir hanıma giderlermiş. Bu hanım teyze de araziye bastonuyla kendince mimari çizimi yaparmış. Esenler'deki çarpık kentleşmenin çıkış noktalarından en önemlilerinden biri budur" şeklinde konuştu. 


Sabah



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016