24 / 04 / 2024

Aydın kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Aydın kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları devam ediyor. Aydın merkez Efeler ilçesi Ilıcabaşı Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Güzelhisar Mahallesi’nde ölçüm yapıldı...


Aydın merkez Efeler ilçesi Ilıcabaşı Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Güzelhisar Mahallesi’nde ölçüm yapıldı.


Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Projenin başladığı ve çalışmaların devam ettiği Ilıcabaşı Mahallesi’nde yapılan çalışmalarında kullanılmak üzere Güzelhisar Mahallesi’nde nıvelman ölçümleri yapıldı.


Kentsel Dönüşü Projesi kapsamında Aydın’da çalışmaların devam ettiğimi belirten harita mühendisi Mustafa Sardoğan, yaptığı açıklamada; “Aydın Büyükşehir Belediyesi, eski çarpık yapılaşmanın olduğu yerlerde, afetlere karşı önlem alınması amacıyla kentsel dönüşümle ilgili adımları başlattı. İlk etapta Ilıcabaşı Mahallesi’nde büyük çaplı bir proje başlatıldı. Şu anda çalışmalar yapıldı, proje çalışmaları da devam ediyor. Ilıcabaşı Mahallesindeki yapıların ve evlerin değerleme ekspertiz çalışmaları ve jeolojik etütleri yapıldı ve daha sonra projelendirme aşaması olacak. Ilıcabaşı’ndaki vatandaşlara belediye tarafından belki mevcut evlerinin değerini ödemek şeklinde, belki de uygun yaşayabilecekleri bir ortam gösterilerek mağdur edilmeyecek şekilde bir yapılaşma olacak. Aydın’ın girişindeki çarpık yapılaşma kaldırılarak, çok daha düzgün bir yapılaşma sağlanacak. Bununla ilgili projelendirme çalışmaları devam ediyor. Bunlar afet kapsamındaki teknik konular olduğu için kapsamlı çalışmalar yapılıyor. Projelendirmenin yakında bitmesi gerekiyor. Daha sonra mevcut yapılaşma ile ilgili ihale aşaması yapılacak” dedi.


Kentsel dönüşümle ilgili tüm projelerin bakanlık tarafından onaylandığını belirten Mustafa Sardoğan, “Şu anda nivelman ölçüsü dediğimiz denizden yüksekliği ölçüyoruz. Beycamisi’de Harita Genel Komutanlığının atmış olduğu ana eres noktası var. Bu çalışmamızla Beycami bölgesinden Ilıcabaşı’na kot taşıyoruz” diye konuştu.



Aydın İlk Haber