28 / 03 / 2024

Şemsettin Aydın: İmar yönetmeliğinin uzatılması doğru bir adım!

Şemsettin Aydın: İmar yönetmeliğinin uzatılması doğru bir adım!

Fikirtepe’de Kentsel Dönüşümün ilk ruhsatını alan Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, ertelenen yeni tip imar yönetmeliği ile ilgili bu açıklamayı yaptı:



Fikirtepe’de Kentsel Dönüşümün ilk ruhsatını alan  Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, ertelenen yeni tip imar yönetmeliği ile ilgili bu açıklamayı yaptı: 


“Kentsel dönüşüm projeleri yapan ve bu dönüşümden hem konut geliştiricileri hem de konut alıcısının lehine düzenlenen yönetmeliğin 6 ay daha uzatılması sektöre ihtiyacı olan desteğin verildiğini göstermektedir. Bu yılın sonunda bitmesi düşünülen ve 6 ay daha ertelenerek 2017 haziran ayına sarkan 'İmar değişikliği' yönetmeliği ile biz konut geliştiricilerinin yüzde 25 daha ek emsal sağlaması özellikle bizim gibi fikirtepe gibi kentsel dönüşümün pilot gölgesinde proje üretenler için ayrı bir önem daha kazanıyor. Sekötrün beklentileri yönünde atılan bu adım gayrimenkul sektörünün beklenen taleplerinden biri olmuştu. Bunun 6 ay daha uzatılması hem ekonomik hem de proje özelinde konut geliştiricilere nefes aldıracaktır. Kentsel dönüşümde karşılıklı kazan kazan esasına dayanan projelerde bu emsal hakkı yürürlüğünün uzatılması, firmaların olduğu kadar vatandaşların da beklentilerini karşılayacak bir erteleme olduğu için doğru bir adım olduğunu düşünüyorum. Kentsel dönüşümün şehirlerimiz için bir gereksinimm olduğu gerçeğini düşünürsek bu yürülüğün uzatılması proje geliştiren sektörün oyuncuları ve hak sahibi vatandaşlar için bir moral ertelemesi olmuştur”.



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri