25 / 04 / 2024

Sapanca'da Roman vatandaşlar için 115 konut inşa edilecek!

 Sapanca'da Roman vatandaşlar için 115 konut inşa edilecek!

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ilçede yaşayan Roman vatandaşlarla bir araya gelerek Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Yılmazer ilçe genelinde Romanlar için 115 konut yapılacağını söyledi



Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ilçede yaşayan Roman vatandaşlarla bir araya gelerek Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Yılmazer ilçe genelinde Romanlar için 115 konut yapılacağını söyledi Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bulunan hak sahipleri ile bilgilendirme toplantısı yaptı. Sapanca Belediye Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya Başkan Yılmazer'in yanı sıra. AKP İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, belediye başkan yardımcıları Osman Gür, özcan Yavuz, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve hak sahibi Roman vatandaşlar katıldı. Seçim öncesi Roman vatandaşlarımız için verdiğimiz sözleri yerine getirdiğini belirten Yılmazer, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kalan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini en aza indirdiğini belirtti. 


 Başkan Yılmazer, "2010 yılında başlayan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde toplam 700 dairenin 111 tanesi hak sahipleri için planlandı. Fakat 53 hak sahibi konut için başvuruda bulunmuş. Bu vatandaşlarımızın haricinde dul, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız içinde seçimler öncesi verdiğimiz söz üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Ayşcnur İslam ile yaptığımız görüşmeler sonucunda 64 adet Sosyal Konut daha kazandırıyoruz. Toplamda Roman vatandaşlarımız için 115 konut yapılacak. 


Diğer yandan konut başvurunda bulunmayıp. para alan vatandaşlarımıza da ilçemizde kendi imkanları ile yapacakları konutları için proje desteği, yapı ruhsatı ve harçlarını üstleneceğiz. Diğer yandan ilçemiz sınırlarından arsa almış fakat konut yapacak imkanı az olan ve şartlara uygun olan vatandaşlarımız için ise Kaymakamlığımız 25 bin TL belediye olarak da 5 bin TL olmak üzere toplam 30 bin TL yardımda bulunulacak. 

Roman vatandaşlarımız için gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz" dedi. 


Yeni Haber