18 / 04 / 2024

Zeytinburnu'ndaki patlamada enkaz temizleme çalışmaları bitti!

Zeytinburnu'ndaki patlamada enkaz temizleme çalışmaları bitti!

İstanbul Zeytinburnu'nu savaş alanına çeviren ambalaj deposundaki patlama hamile bir kadının balkondan atlama görüntüleriyle hafızalara kazandı. Dün enkaz temizlendi. Ancak ölen 3 kişinin hikâyeleri ise yürekleri enkaza çevirdi....


İstanbul Zeytinburnu'nu savaş alanına çeviren ambalaj deposundaki patlama hamile bir kadının balkondan atlama görüntüleriyle hafızalara kazandı. Dün enkaz temizlendi. Ancak ölen 3 kişinin hikâyeleri ise yürekleri enkaza çevirdi.


İstanbul Zeytinburnu'nda patlamanın meydana geldiği işyerinde 3 kişinin cesedinin çıkartılmasından sonra arama kurtarma çalışmalarına son verildi. 8 kişinin de yaralandığı olay yerindeki enkaz temizleme çalışmalarının tamamlanmasından sonra binanın çevresi panolarla kapatıldı. Beştelsiz Mahallesi Beşyol Sokağı'ndaki 4 katlı binanın zemin katındaki işyerinde, polis ve itfaiye ekipleri delil çalışmasına başladı. Patlamanın nedeni araştırılıyor. Binanın çevresindeki ev ve işyerlerinde hasar tespit çalışmasının da sürdüğü bildirildi. Beton parçalarının altından cansız bedenleri çıkarılanların hikayeleri yürek burktu. İşte o hikayeler; 


KOLİ BANDI İSTEMEYE GİTMİŞTİ 

Ölenlerden biri 23 yaşındaki Eda Can'dı. Eda'nın doktor olma hayalleri enkazın altında kaldı.  İstanbul  Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi 5. Sınıf öğrencisi olan Eda Can'ın patlamaya yakın bir binada oturduğu, bütünleme sınavları yüzünden memleketi Erzurum'a gitmediği öğrenildi. Eda Can'ın arkadaşları ile yeni bir eve taşınacağı ve bu yüzden eşyalarını topladığı, koli bandı almak için depoya gittiği ortaya çıktı. Eda'nın arkadaşları, "Hafta sonu o saatlerde hep uyuyordu. Cumartesi günü eşyalarını toplamak için erkenden kalkmış. Koli bandı almaya gitmiş" dedi. Genç kızın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından Erzurum'a gönderildi. 


'KENDİ MEZARIMA OĞLUMU GÖMÜCEM'

Patlamada ölenlerden Uğur Çokgülenler bir süredir işsizdi. Patlamanın meydana geldiği ambalaj deposuna arkadaşına yardım etmek için gitmişti. İETT'ye iş müracaatında bulunduğu ve sıra beklediği ifade edilen Çokgülenler, 12 yaşında ve 4 aylık iki çocuk babasıydı. Oğlunun cenaze işlemlerini yaptırmak için Yenibosna Adli Tıp Kurumu morguna gelen acılı baba İsmet Çokgülenler ise "Kendime Habibler'den mezar yeri almıştım. Şimdi o mezara oğlumu defnedeceğim. Kaderde bunu da görmek varmış" diye gözyaşı döktü. Bu arada, cenazenin çok fazla tahrip olması nedeniyle kimlik belirleme çalışmaları için Çokgülenler ailesinden DNA testi istendi. Sonuçlar çıktıktan sonra cenaze aileye teslim edilecek. 


KADER, 5 AYDIR ÇALIŞIYORDU

Patlamanın kurbanlarından 22 yaşındaki Kader Kılıç'ın cenazesi de Adli Tıp'tan yakınları tarafından alındı. İşyerinde 5 aydır muhasebeci olarak çalışan Kılıç'ın cenazesi Dutluk Camisi'nde ikindide kılınan namazın ardından gözyaşları arasında İstanbul'da toprağa verildi. Genç kızın yakınları ayakta durmakta güçlük çekti. Kılıç'ın dayısı Yılmaz Çoban, "İnsanın dili bir şey söylemeye varmıyor. 22 yaşında fidan gibi bir çocuk gitti. Kimseyi sorumlu tutmuyorum ama suçlular cezasını çekmeli" dedi. 


BEBEK VE ANNENİN DURUMU İYİ

Patlamanın olduğu binanın birinci katındaki balkondan atlayan 8.5 aylık hamile hostes Ayşe Akıllı ve karnındaki bebeğinin durumunun iyi olduğu bildirildi. Avrasya Hospital Kadın Sağlığı Uzmanı Doktor Özgür Çetiner, "Bebek 35 haftalık ve 3 kg ağırlığında. Şu an anne karnında gayet sağlıklı. Erken doğum tehlikesi nedeniyle de gözetim altında tutuyoruz. Yarın taburcu edebiliriz. Annenin şuuru ve bilinci açık. Hiçbir problem yok" dedi. Hamile kadının eşi Ali Akıllı'nın ise olaydan 15 dakika önce evden çıktığı kaydedildi. 



Derin Deniz- Ali Şahin/ Sabah