27 / 04 / 2024

Yalova yeni hal projesi için yer tahsisi gerçekleştirildi!

Yalova yeni hal projesi için yer tahsisi gerçekleştirildi!

Yalova Belediyesi tarafından Kazimiye Köyü civarında 131 bin 440 metrekare alanda yapılacak olan yeni hal projesi için bakanlıktan onay verildi.


Yalova Belediyesi'nde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile Yalova Belediyesi arasında gerçekleştirilen yazışmalar ve birebir görüşmeler sonucunda Kazimiye Köyünde bulunan mera vasıflı iken hazine adına tescil edilen 131 bin metrekarelik dev alan Yalova Belediyesine tahsis edildi.


Konu hakkında açıklamalar yapan Başkan Vefa Salman; “Bakanlık ile yaptığımız yazışmalar sonrasında konu ile ilgili olarak bizzat giderek gerekli görüşmeleri yaptık. Görüşmeler neticesinde Kazimiye Köyünde mera vasıflı alan iken hazine adına tescil edilen 131.440 metrekarelik alanı ‘Hal, Mezbaha, Besihane, Hayvan Pazarı ve Hayvan Barınağı’ yapılmak üzere belediyemize bakanlık tarafından ön tahsisini gerçekleştirildi. Ön tahsis süresi içerisinde projelerimizi bakanlığa sunacağız. Sunduğumuz bu projeler hakkında vatandaşlarımızla paylaşımlarda bulunacağız. Proje aşamasını en kısa sürede tamamlayarak her gün gelişip ve büyüyen kentimize yakışan tesisleri kazandıracağız” diye konuştu.