28 / 03 / 2024

Validebağ Korusu belediyeye tahsis edildi!

Validebağ Korusu belediyeye tahsis edildi!

Validebağ Korusu belediyeye tahsis edildi. Mülkiyeti Hazine'ye ait olan koru uzun yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılıyordu. İBB son iki yılda iki kez korunun kendilerine tahsis edilmesi istemişti.


Üsküdar'da 1. derece doğal sit olan Validebağ Korusu,  İstanbul  Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi. Mülkiyeti Hazine'ye ait olan koru uzun yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılıyordu. İBB son iki yılda iki kez korunun kendilerine tahsis edilmesi istemişti. Sonunda amacına ulaşan İBB, Üsküdar Belediyesi ile birlikte koruda seyir terasları, doğal göletler, yürüyüş alanları, anfitiyatro, kır kahvesi, ahşap tiyatrolar yapacak. 


2 yılda bitirilmesi planlanan proje ile Validebağ Korusu, Anadolu yakasının "Hyde Parkı" olacak. 


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Milli  Emlak  Genel Müdürlüğü, 8 Ağustos 2014 günü Validebağ Korusu'nun tahsisini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiğini açıkladı. Milli Emlak, projenin bütünlüğü açısından, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı'na ait bölümlerinin de projeye dahil edilerek en geç 2 yıl içerisinde bitirilmesini ön şart olarak belirledi. Türkmen, İBB ile birlikte Validebağ Korusu'na 1 metreküp bile beton kullanmadan çalışma yürüteceklerini belirterek "Tamamen ahşap kullanılacak. Bütün koru ele alınacak, korunun yeşiline yeşil katılacak" dedi. 


Validebağ Korusu'nun "Kent Korusu" haline getirilmesi için Üsküdar Belediyesi tarafından hazırlanan proje Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunulmuştu. Projeyi beğenen Erdoğan'ın talimatıyla çalışma başlatılmıştı. Projeyi Validebağ Gönüllüleri'ne de sunduklarını söyleyen Türkmen "Karar vermelerini bekliyoruz" dedi. 


Cumhuriyet