27 / 04 / 2024

Validebağ imar planı için eylem yapıldı!

Validebağ imar planı için eylem yapıldı!

VALİDEBAĞ Gönüllüleri, İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar'da yer alan Validebağ Korusu için planlanan "Çılgın Proje"yi protesto için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Validebağ imar planı için eylem yapıldı...


VALİDEBAĞ Gönüllüleri, Validebağ Korusu için planlanan "Çılgın Proje"yi protesto için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Acıbadem mahalle sakinleri, Validebağ'ı sevenler ve mahalle dayanışma üyelerinin bir araya geldiği eylemde korunun imara açılmasına karşı mücadele edileceği belirtildi. 

Burada yapılan açıklamada, "Validebağ'da çılgın proje istemiyoruz' denildi. 

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: AKP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, Validebağ Korusu'nu Üsküdar'ın Hyde Park'ı, Central Park'ı yapacağını söylemiş. Bu konuda Kadir Topbaş'tan ve Tayyip Erdoğan'dan onay aldığını da eklemiş. Bu iddialı projeyi hazırlarken, sayın Türkmen, Koru'yu kullanan civar mahallelerden insanların, ilgili meslek odalarının, bilim insanlarının, hukukçuların, sivil toplum kuruluşlarının, uzmanların görüşlerini almamış, gelecek dönem seçilmeleri şüpheli siyasi kişilerin onayını almış. Sayın Türkmen'den beklentimiz, bu projeden vazgeçtiğini açıklamasıdır. Validebağ Gönüllüleri'ne Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Eğitim Sen 5 No'lu Şube, Emekli Öğretmenler Derneği ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi destek verdi. 


Birgün