19 / 03 / 2024

Trabzon Tabakhane'de kamulaştırma ve yıkımlar devam ediyor!

Trabzon Tabakhane'de kamulaştırma ve yıkımlar devam ediyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar devam ediyor. Tabakhane'de bugüne kadar 546 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 338 binanın yıkımı gerçekleştirildi...


Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar devam ediyor.


Toplam 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane'de bugüne kadar 546 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 338 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine bugüne kadar 117 milyon TL ödeme yapıldı. TOKİ ile ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma ve yıkımların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Trabzon uyguladığı kentsel dönüşüm projeleri ile bir Türkiye örneği olmuştur" dedi.


Başkan Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak 353 konutun ihale aşamasında olduğunu kaydederek, peyzaj ihalesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile görüşmelerin sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.



Medya Trabzon



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016