19 / 03 / 2024

Tabakhane’de kamulaştırılan bina sayısı 600!

Tabakhane’de kamulaştırılan bina sayısı 600!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kamulaştırılan binaların sayısı 600’e ulaştı. Kamulaştırılan 600 binadan yaklaşık 400’ünün yıkımı tamamlanırken, hak sahiplerine bugüne kadar 162 milyon TL ödendi.


688 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tamamlanması ile Trabzon yeni bir yaşam alanına daha kavuşmuş olacak.

TOKİ ile ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırma ve yıkımların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, devam etmekte olan kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması ile Trabzon’un çehresinin değişeceğini söyledi.


Proje kapsamında bölgede 353 konutun yapımının da sürdüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgede uygulanacak olan projenin hazırlanması noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. Tabakhane kentsel dönüşümünün tamamlanması ile Trabzon yeni bir yaşam alanında daha kavuşmuş olacak. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.


TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri