29 / 03 / 2024

Topkapı Sarayı 2017'de ziyarete açılacak!

Topkapı Sarayı 2017'de ziyarete açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, gazetecilerle bir araya geldi.Bakan Avcı, Topkapı Sarayı’nın Hazine Bölümü'ndeki çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Orası güçlendirilebilir. 2017'de ziyarete açılacak” dedi.


Bakan Avcı, Topkapı Sarayı’nın Hazine Bölümü'ndeki çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Orası güçlendirilebilir. 2017'de ziyarete açılacak” dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme dair soruları cevaplayan Bakan Avcı, Topkapı Sarayı Hazine Bölümü eserlerinin sergilendiği Fatih Köşkü’nün çökme noktasına geldiğini yönünde çıkan haberle ilgili açıklamalarda bulundu. Hazine bölümündeki çatlaklar için çalışma yaptıklarını belirten Bakan Avcı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'yle çalıştıklarını söyleyerek, "Sismografik hareketlerin nereden, ne kadar yapıyı etkilediğini belirlemek için Topkapı’nın etrafında 26 tane kuyu açıldı" dedi.


3 metrelik çukur yok


Kuyularda sismografik ölçümlerle binanın nereden ve ne tür tehdit aldığını araştırdıklarını ifade eden Avcı, "Bugünün teknolojisiyle orası güçlendirilebilir. Verileri aldıktan sonra bir güçlendirme programı tatbik edilecek” dedi. Avcı, 'Bahçede 3 metre derinliğinde çukur açıldı' haberlerine de, "Öyle bir şey yok. 3 metre denilen çapıyla ilgili. Yanındaki sarnıçla ilgili künkler çürümüş. Yaklaşık bir metrelik çökük var. O bölüm, 2017'de  tamamlanıp ziyarete açılacak” dedi. 



Akşam