25 / 04 / 2024

Samsun’daki Çakallı Han restore edildi!

 Samsun’daki Çakallı Han restore edildi!

Samsun’daki Çakallı Han restore edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ata yadigarı eserin restore edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu açıkladı. Başkan Yılmaz, “Bu tarihi değerlerimiz birer çeyiz sandığı gibi. Onları tekrar hayata kazandırmak istiyoruz. Çakallı Han ve çevresini daha da güzelleştirmeyi planlıyoruz. Samsun'un kültürel, turistik ve sosyal hayatına katkı verir hale gelecek" diye konuştu.


Samsun’daki 800 yıllık tarihi Çakallı Han, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden ayağa kaldırıldı.


Çakallı Han’ın bölgesinin tarih ve kültür hazinesi olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ata yadigarı eserin restore edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu açıkladı. Başkan Yılmaz, “Bu tarihi değerlerimiz birer çeyiz sandığı gibi. Onları tekrar hayata kazandırmak istiyoruz. Çakallı Han ve çevresini daha da güzelleştirmeyi planlıyoruz. Samsun'un kültürel, turistik ve sosyal hayatına katkı verir hale gelecek" diye konuştu.


Bu değerleri açığa çıkarıp restore etmenin yeterli olmayacağını dile getiren Başkan Yılmaz, şunları söyledi: “Onlara birer fonksiyon giydirmek, hayatın içine sokmak gerekiyor. Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, burayı kafeterya gibi bir tarzda kullanmamızı önerdi. Biz de buna uyacağız. Aynı zamanda burayı bir takım kültür, sanat hizmetlerinde, toplantılarda, konferanslarda kullanmayı düşünüyoruz. Bu amaçla da planlamalarımız var. Ama bu estetiği bozmayacak, rahatsız etmeyecek mesafede lokanta, kafeterya, fırın, tuvalet gibi sosyal hayatın gelişmesine katkı verecek unsurlar koyacağız. Bunu kurula kabul ettirdik. Şimdi ihalesini yapacağız. Hanın bulunduğu bölgenin topografyası uygun olmadığı için Samsun-Ankara karayolundan bir bağlantı yolu yapacağız.”


TOKİ Haber 




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016