25 / 04 / 2024

Samsun'a kamu kampüsü yapılacak!

 Samsun'a kamu kampüsü yapılacak!

Meclis üyelerine hitap eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri yetkilileri ile uzun görüşmeler sonunda bir protokol yaptıklarını belirterek, “Eski havaalanı yanı TOKİ konutlarının hemen altındaki yaklaşık 200 küsür dönümlük alanın bir kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi konusunda sona gelindi." dedi.


Samsun eski havaalanı arsasına Kamu Kampüsü inşa edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Kamu Kampüsü” yapmayı planladıkları eski havaalanıyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri ile yaptıkları görüşmenin olumlu sonuçlandığını söyledi..


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Kamu Kampüsü” yapmayı planladıkları eski havaalanıyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri ile yaptıkları görüşmenin olumlu sonuçlandığını söyledi.

AK Parti Meclis Grubu olağanüstü toplantısı Sheraton Otel’de gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın başkanlık ettiği toplantıya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Açıcı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, ilçe belediye başkanları ve AK Parti Meclis üyeleri katıldı.


Meclis üyelerine hitap eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri yetkilileri ile uzun görüşmeler sonunda bir protokol yaptıklarını belirterek, “Eski havaalanı yanı  TOKİ  konutlarının hemen altındaki yaklaşık 200 küsür dönümlük alanın bir kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi konusunda sona gelindi. Meclisimiz onaylarsa burası bize devredilerek kentsel dönüşüm alanı ilan edilecek. Biz de bunun karşılığında silahlı kuvvetlerin oradaki tasarrufuna karşılık onların ihtiyaç duyduğu bazı tesisleri de onlara yaparak vereceğiz. Bu alana kamusal bir kimlik giydirip, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Belediyesi gibi tesisleri hatta belki başka kamu kurum ve kuruluşlarının da ihtiyaç duyabileceği alanları buraya, şehrin güneyinde, çevre yoluna yakın, ikinci bulvar üzerinde olan bu alana taşırız diye düşünüyoruz. Bu düzenlemeyi yaparak, şehrin sahilini işgal etmiş olan kentsel düzen anlayışını biraz şehrin eteğinden tutarak geriye doğru çekip, şehrin güneye doğru da gelişmesini sağlayacak bir gerekçe de oluşturmuş oluruz diye düşünüyorum. Bu konu ile ilgili silahlı kuvvetlerimizle olan görüşmeler ve prosedür uzun sürdü ve sonuçlandı. Biz de bu önemli Kentsel dönüşüm kararını daha fazla geciktirmemek için meclisi olağanüstü toplantıya çağırdık” diye konuştu.


“SAMSUN’UN TURİZM AKSİYON PLANI HAZIR”

Önümüzdeki dönemde yapılacak olan turizm faaliyetlerinin neler olacağını tespit etmek için tüm ilçeleri dolaştıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “ Buralarda yaptığımız toplantılar ve istişareler sonucunda ortaya bir yol haritası çıktı. Şehrimizin turizm altyapısı ve hizmetleri ile ilgili 2 yıllık bir aksiyon programının bütün ayrıntılarını hazırladık. Bundan sonra yapılacak olan karar verilen projelerin ihalelerini hızla yaparak işe başlamak olacak. Konuştuğumuz ve programa aldığımız işleri de 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’na kadar bitirmeyi hedefledik. Bitiremeyeceğimiz işi artık konuşmak istemiyoruz. Bitirebileceğimiz işleri konuşuyoruz ve bunları bitirmek üzere programımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.


“SIRADA KIRSAL KALKINMA VAR”

Turizme yönelik yapılan çalışmaların ardından hızla kırsal kalkınma ile ilgili de 2 yıllık bir yol haritası çıkaracaklarını kaydeden Başkan Yılmaz, “Bunun için de yine birlikte toplantılar yapacağız. Aynı turizm de olduğu gibi kırsal kalkınma konusunda da 2 yıllık iş programını hazırlayıp çantamıza koyacağız. 2 sene sonra da oturup bu iş programlarını masaya yatıracağız. Bütün bu işleri böyle netleştirmenin daha işlevsel ve sonuç alıcı bir çalışma tarzı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


“ŞEHRİMİ ÜZENİ BEN DE ÜZERİM”

Konuşmasında 2017 yılında yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatları’na da değinen Başkan Yılmaz, Samsun’a yerli ve yabancı binlerce konukla beraber dünya medyasının da geleceğini ve kentin güzellikleri kadar çirkinliklerinin de dünya ekranlarına taşınabileceğini dile getirerek şunları kaydetti: “Şehrin gelişmişlikleri ve gelişmemişlikleri bütün ayrıntıları ile dünya ekranlarına yansıyacak. Bu nedenle işin içine ilçelerimizi de katarak söylüyorum, görselliklerimizle, çatı görüntülerimizle, kaçak yapılaşmanın ortaya koyduğu çirkinliklerle, estetik bozucu her türlü görüntülerle mücadele için bu iki sene içerisinde biraz fazla enerji harcamamız ve çalışmamız gerekiyor. Şunu açıklıkla söylüyorum ki benim şehrimi çirkinleştiren ve bu yüzden benim şehrimi üzenleri ben de üzerim. Tüm bu çirkinlikleri yaratanlarla sonuna kadar mücadele edeceğimin bilinmesini istiyorum. O nedenle bu estetik meselesinin bir kez daha altını çizmek istiyorum. 2017 olimpiyatları Samsun’un dünyaya tanıtımı ile ilgili büyük bir fırsat olacaktır. Belki yorulacağız ama başarılı olursak Samsun 2017 yılında hiç olmadığı kadar bir seviye kazanır, bir ivme kazanır.”


Hürriyet



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016