08 / 05 / 2024

Samsun Kamu Kampüsü projesi hayata geçiriliyor!

 Samsun Kamu Kampüsü projesi hayata geçiriliyor!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, eski havaalanına yapılacak “Kamu Kampüsü”nde "Valilik, Kaymakamlık, Büyükşehir Belediye binası, İlkadım Belediye binamız, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi tüm kurumlar bulunacak." dedi...



Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, eski havaalanına yapılacak “Kamu Kampüsü”nün şehri güneye taşıyacağını söyledi.


Erdoğan Tok, belediye meclis toplantısında yeni dönemde uygulamalı planladığı proje ve hizmetleri meclis üyeleriyle paylaştı. Gazi Meclis Toplantı Salonu'nda 10 gündem maddesinden yer aldığı meclis toplantısında konuşan Başkan Tok, yeni belediye hizmet binasına acil ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Nüfusu itibariyle 330 bin olan İlkadım ilçesine yakışan bir belediye hizmet binasına acil ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Tok, eski havalanının yanında bulunan 180 dönümlük alanda Valilik, Kaymakamlık, Sosyal Güvenlik Kurumu, İlkadım ve Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarının olacağı “Kamu Kampüsü” projesini anlattı.


Geçmiş dönemde belediye hizmet binası ile ilgili yapılacak yer ile ilgili arsa tespiti noktasında ittifak sağlanamamasının kayıp olduğunu kaydeden Başkan Erdoğan Tok, “Bizim gecen senelerden verdiğimiz söz, yeni bir belediye hizmet binasının yerini oluşturmaktı. İlçemize yakışır hizmet binasını faaliyete geçirmek ilk hedeflerimizden birisiydi. Bir önceki belediye başkanı belediye hizmet binası ile ilgili bir şeyler yapmaya çalıştı. Değişik yerler gündeme geldi, ancak ittifak sağlanamadı. Şimdi biz, eski havaalanının ön kısmında askeriyeye tahsisli olan 180 dönümlük alana Kamu Kampüsü projesini hayata geçirmeye çalışıyoruz. O noktayla ilgili görüşlerimizi de yaptık. Konuyla ilgili Garnizon Komutanımıza ziyarete bulunduk. Görüşlerimizi kendilerine ifade ettik. Sağ olsunlar, onlarda projeye sıcak baktı. Eğer orası olursa Valilik, Kaymakamlık, Büyükşehir Belediye binası, İlkadım Belediye binamız, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi tüm kurumları oraya toplamayı planlanıyoruz. Ortasına 35 dönümlük meydan planlıyoruz. Altında otoparkıyla beraber şehir trafiğini rahatlayacak” diye konuştu.



Milliyet





Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler