28 / 03 / 2024

Samsun Terme Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

 Samsun Terme Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Terme Gençlik Merkezi'nin ve OVM'nin Terme'ye yapacağı Anadolu Öğretmen Lisesi'nin temel atma törenine katıldı. Bakan Kılıç burada gençlere bir konuşma yaptı...



Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Avrupa'yı sarsan krizlere rağmen son 11 yılda ekonomisi hiç küçülmeyen birkaç OECD üyesi ülkeden biriyiz. Bu yılki ekonomik büyüme rakamıyla Avrupa'nın yine hızlı balığı olan, en hızlı büyüyen ekonomisi Türkiye ekonomisi" dedi....


Kılıç, Terme Gençlik Merkezinin temel atma törenine katıldı. Ardından OVM'nin Terme'ye yapacağı Anadolu Öğretmen Lisesinin temel atma töreninde konuşan Bakan Kılıç, temel atma törenlerinde gençleri görünce heyecanının arttığını söyledi.


"Gençler varsa yaşam belirtisi var demektir" diyen Kılıç, "Gençler varsa gelecek adına umut vadeden bir şeyler var demektir. Gençler varsa atılan temeller, kesilen kurdeleler, yapılan açılışlar bir kere daha, bin kere daha hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. 


Bugünün gençleri ne kadar kuvvetli bireyler olarak yetiştirilebilirse gelecekte Türkiye'nin de o kadar daha kuvvetli bir ülke olacağını vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:


"Avrupa'yı sarsan krizlere rağmen son 11 yılda ekonomisi hiç küçülmeyen birkaç OECD üyesi ülkeden biriyiz. Bu yılki ekonomik büyüme rakamıyla Avrupa'nın yine hızlı balığı olan, en hızlı büyüyen ekonomisi Türkiye ekonomisi. Bugün bizlerin eğitimiyle, bizlerin donanımıyla, bizlerin bilgi birikimiyle bunlar olabiliyorsa, yeni müesseselerde yetişecek gençlerin eğitimleri, donanımları, bilgi birikimleriyle çok daha fazlası, çok daha iyisi olacak, buna inanın." 


Kılıç, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle butona basarak okulun temelini attı.


Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, daha sonra NG Kütahya Seramik ve Kütahya Porselen Showroom açılış törenine katıldı.


AA