24 / 04 / 2024

Kütahya Şehir Hastanesi 2020'de tamam!

Kütahya Şehir Hastanesi 2020'de tamam!

Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünün kamu-özel iş birliği modeliyle inşa ettiği Kütahya Şehir Hastanesi inşaatında incelemeler yaptı.


Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir’e Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan ile Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Alper Cihan ile Kütahya İl Sağlık Müdürü İsmail Zehir eşlik etti.


Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre inşaat incelemesinde Güriş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Müşfik Hamdi Yamantürk ile diğer firma yetkilileri de hazır bulundu.


Şantiyeye en üst düzeyde ilk ziyaretin Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir tarafından gerçekleştirildiğini belirten Güriş İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Yardımcısı Tarık Aygün, yatırım bedeli 538 milyon 306 bin TL olan 610 yatak kapasiteli Kütahya Şehir Hastanesinin 2020 yılında tamamlanarak hizmete sunulacağını belirtti. 


İnşaatı devam eden 610 yataklı şehir hastanesinin ise 2020 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor. Genel hastanede 500, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde 100 yatak olması planlanıyor. Ana hastanede odaların 159’u tek, 136’sı çift kişilik, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde odaların 32’si tek, 32’si çift kişilik olacak. Genel hastanede her branştan 152 polikliniğin, fizik tedavi ve rehabilitasyonda ise 20 polikliniğin hizmet vermesi planlanıyor. Kütahya Şehir Hastanesi, 15 ameliyathanesi, 79 yoğun bakım yatağı, 13 diyaliz, 14 kemoterapi koltuğu ile hizmet verecek.