27 / 04 / 2024

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Adana'da 10 tesisin temelini attı!

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Adana'da 10 tesisin temelini attı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''İnşallah 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Büyük hedefleri olmayan milletler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur'' dedi...



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''İnşallah 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Büyük hedefleri olmayan milletler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur'' dedi.


Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakan Ömer Çelik, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Adana genelinde yaptırılacak 130 milyon lira tutarındaki sulama, gölet ve taşkın korumayla ilgili 10 tesis için İmamoğlu ilçesinde düzenlenen temel atma törenine katıldı.


Adana ve İmamoğlu'na, heybeleri dolu geldiğini ve kentin her şeyin en iyisine layık olduğunu belirten Eroğlu, halkın hizmetkarı olduklarını, hizmet müjdesi vermeye geldiklerini ifade etti.


Eroğlu, geçen yıl Adana'ya geldiğinde 29 hizmet müjdesi verdiğini anımsatarak, ''Barajlar, göletler, sulama tesisleri ve orman yatırımları gibi hizmetler yapılıyor. Bu sefer de 29 müjdeye ilave olarak 28 müjdeyle buraya  geldik. Bunların toplam maliyeti 675 milyon lira. Bu, Adana ve İmamoğlu'na hayırlı osun, bereket getirsin inşallah. Bin günde bin gölet projemiz vardı. Biz böyle çalışıyoruz. Bugün de bunların bazılarının temelini atacağız'' dedi.


Adana'nın mümbit topraklarının tamamının sulanmasını sağlayacaklarını dile getiren Erdoğlu, şöyle konuştu:


''Bu tesisler, tarımsal verimin artmasını, istihdama katkı sağlayacak. Türkiye'de çok güzel hizmetlere imza atılıyor. Adeta destan yazılıyor. 11 yıl önceki Türkiye'nin halini düşünün. Bir de şimdiki halini düşünün. Nereden nereye geldi. Paralar hep faiz lobisine gidiyordu. Allah'a şükür biz paramıza, pasaportumuza ve devletimize itibar kazandırdık. Biz büyük bir milletiz ve şanlı bir tarihimiz var. İnşallah 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Büyük hedefleri olmayan milletler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. İkinci büyük hedefimiz ise 2053. Yani İstanbul'un fethinin 600. yıl dönümünü 2053 yılında kutlayacağız. İnşallah geleceğimizin teminatı bu gençler 2053 yılında şanlı bayrağımızı daha da yükseklere dikecek. 21. Asır bizim milletimizin asrı olacaktır. Yeter ki siz birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi koruyun. Türkiye geçekten güzel hizmetlerle bezendi. IMF'ye borcumuz vardı, bitti. Hatta onlara 5 milyar dolar borç verme noktasına geldik. Onlara borç verecek bir Türkiye var. Bunu gurur duyuyoruz. Çünkü Merkez Bankası'nın kasasını doldurduk. İşte Türkiye bu noktaya geldi. Bunların dışında devletin millete olan borcu var. Zorunlu tasarruf ve konut edindirme gibi toplanan paralar millete ödendi. Bankalar hortumlandı ve mudilere olan borçlar da ödendi. Bunlar ödendi ve muhteşem yatırımlar da yapıldı. Biz tam olarak Türkiye'de 1763 dev tesisi bitirdik ve aziz milletimizin hizmetine sunduk.  Bu paralar gökten yağmıyor. Sadece sizden aldığımız emaneti en iyi şekilde kullanıyoruz.''


Eroğlu, sulamanın önemine de değinerek, sulama ve yolun medeniyet olduğunu, geçmişte sadece İstanbul'un değil, Türkiye'de 76 şehrin susuz olduğunu söyledi.


Türkiye'ye 2050 yılına kadar yetecek su temin edildiğini anlatan Eroğlu, ''İzmir, Aydın, Yozgat, Şanlıurfa, Diyarbakır, Çorum, Kars ve Edirne'ye kadar suyu götüren biziz. Bütün şehirlerin içme suyu problemini Allah'a şükürler olsun biz çözdük'' dedi.


Arıcıların üretip yurt dışına satmalarını sağlamak için bal ormanları kurduklarını ve en büyük ağaçlandırmayı yaptıklarını belirten Eroğlu, ağaçlandırmanın önemli olduğunu ve 3 milyardan fazla fidanı toprakla buluşturduklarını bildirdi.


Eroğlu, yeni başlattıkları çalışma kapsamında  bozuk ormanlık alanları rehabilite ederek fıstık çamı ormanları oluşturacaklarını ve bu alanların da parsel parsel ayrılarak orman köylüsüne gelir elde etmek üzere kura ile tahsis edileceğini açıkladı.


Bu alanların ilk 3 yıl bakımının orman teşkilatına ait olacağına dikkati çeken Eroğlu, ''Orman teşkilatı, orman köylüsünün hasmı değil, hısımıdır. Bu fıstık çamı ormanlarının bakımı bize, geliri ise köylülerimize ait. Vatandaşlarımıza bu alanlarla ilgili sertifika da vereceğiz'' dedi.


Eroğlu, Sağlık, Ulaştırma, Milli Eğitim bakanlıklarının Türkiye'de önemli yatırımlara imza attığını, TOKİ'nin 3 milyon vatandaşı ev sahibi yaptığını da söyledi.


Hizmetlerin anlatmakla bitirilemeyeceğini dile getiren ve bakanlığıyla ilgili Adana genelinde yapılan ve yapılacak yatırımları da anlatan Eroğlu, ''Şu ana kadar hükümetimiz Adana'da 14,5 milyar lira yatırım yapmış.  Başbakanımız Adana'ya çok önem veriyor. Adana unutulmuş bir ildi. Hastaneler, yollar, sağlık tesisleri, göletler, ve sulama tesisleri gibi hizmetler hükümetimiz döneminde yapıldı'' diye konuştu.



AA



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri