25 / 04 / 2024

Ordu Fatsa'nın harabe villaları yıkıldı!

Ordu Fatsa'nın harabe villaları yıkıldı!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 14 yıl önce imara aykırı yapılan bir tadilat vesilesiyle verilen ruhsattan dolayı inşaatı başladıktan sonra durdurulan 32 villa uzun sürelik hukuki sürecin sonlanmasının ardından belediye ekiplerince yıkıldı...


Ordu'nun Fatsa ilçesinde 14 yıl önce imara aykırı yapılan bir tadilat vesilesiyle verilen ruhsattan dolayı inşaatı başladıktan sonra durdurulan 32 villa uzun sürelik hukuki sürecin sonlanmasının ardından belediye ekiplerince yıkıldı.


Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, halk plajı mevkisinde yıkımı devam eden villalar yanında yaptığı açıklamada, “Fatsa bir görüntü kirliliğinden daha kurtuldu” dedi.


Başkan Hüseyin Anlayan, kendilerinden önceki dönemde başlamış bir süreç olduğuna dikkat çekerek, “İmara aykırı yapılan bir tadilat vesilesiyle verilen ruhsattan dolayı inşaat başladıktan sonra durdurulmuş enkaz olarak devre olmuştu. Buranın mülkiyeti vatandaşa ait. Bizden önceki dönemde imara aykırı plan tadilatı ile verilen ruhsattan dolayı mahkeme süreci başlamış, bizden önce başlayan mahkeme süreci bizim dönemimizde de devam etmişti. Mahkeme ruhsatının iptali kararını vermişti, bizlerde mahkeme kararına istinaden ruhsatı iptal etmiştik. Yıkım kararı almıştık ve buna karşılık da vatandaş bize binaları kendileri yaptıkları için binaların bedeline karşılık tazminat davası açmıştı. Velhasıl 14 seneden beri devam eden bir mahkeme süreci. 32 tane villa vardı burada, bunun 9 tanesine biz tazminat bedeli biçerek belediye olarak 850 bin lira vatandaşa tazminat ödemiştik. Geri kalan villaların da tazminatını istemek için de bir dava açmışlardı, ona da itiraz etmiştik. Nihayetinde birçok dava sürecinden sonra artık bütün hukuki süreç bitti ve bundan yaklaşık 2 ay önce bizler vatandaşa villaları yıkmaları için tebligat çıkartmıştık. Artık mahkemelerin son noktası bitti bu tebligat neticesinde vatandaşlar kendilerini çıkmayınca yine hukuki sürecin son nihai noktası olarak ta artık belediye olarak villaları biz yıkıyoruz” diye konuştu.


Bugün itibari ile 32 tane villanın sonuncusunu yıktıklarını ifade eden Başkan Anlayan, “Artık bu görüntü kirliliği ortadan kalktı. Burası gerçekten Fatsa için çok güzel bir nokta, bir tarafı şehir, bir tarafı deniz ve sahil halk plajı. Burada vatandaşın kendi şahsına özel artık bir şey yapması söz konusu değil. Bizler burada kamunun kullanabileceği kamunun ortak kullanabileceği günübirlik turistik tesis ve yeşil alanlar olabilecek şekilde plan tadilatına her zaman açığız ama asla konut ve benzeri şekilde burada asla bir plan olmayacaktır. 14 yıl önce bizden önce başlamış bir yanlış artık nihayet temizlenmiş oluyor. Ben elbette ki vatandaşlar kendileri için bir sıkıntı yaşamış olabilirler ama burası nihayetinde bir şekilde Fatsa’nın ortak kullanması gereken bir alan. O vesileyle bütün Fatsa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Bir görüntü kirliliğinden daha kurtulduk” şeklinde konuştu.



Soma Olay