16 / 04 / 2024

Enver Ant: Ordu'da emlak fiyatlarında artış yaşanacak!

Enver Ant: Ordu'da emlak fiyatlarında artış yaşanacak!

Ordu’nun Fatsa İlçesinde, küresel piyasada doların yükselmesiyle birlikte emlak fiyatların da ciddi oranda artış yaşanacağını belirten ANT Emlak Sahibi Enver Ant, “ABD'de başkanlık seçiminden sonra doların yükselmesi inşaat sektörünü ve dolayısıyla da emlak sektörünü doğrudan etkiledi." dedi.


Ordu’nun Fatsa İlçesinde, küresel piyasada doların yükselmesiyle birlikte emlak fiyatların da ciddi oranda artış yaşanacağını belirten ANT Emlak Sahibi Enver Ant, “ABD'de başkanlık seçiminden sonra doların yükselmesi inşaat sektörünü ve dolayısıyla da emlak sektörünü doğrudan etkiledi. Önümüzdeki günlerde konut fiyatlarına bu durum zam olarak yansıyacak” dedi.   


2017 yılında konut fiyatlarında yüzde 10 ila 20 oranında zam olacağının altını çizen ANT Emlak Sahibi Enver Ant, "Bölgemizde konut alımına yönelik ciddi oranda bir talep var ama fiyatların yüksek olması alımları düşürüyor. Fatsa’da en çok satılan daire fiyat aralı 120 bin ile 180 bin lira arasında oluyor. Bunun en büyük sebebi fındığın para etmemesi ev almak isteyenleri doğrudan etkiliyor. İlçemizde yeni yapılan binaların fiyatları 220 bin lira ile 300 bin lira arasında olması konut alımlarını oldukça düşürüyor. Bir de dolar da yaşanan rekor yükselişin sürmesi konut fiyatlarını bugün yansımada önümüzdeki günlerde yüzde 10 ila 20 oranında yansıyacaktır.


KONUTA ZAM KAPIDA


Henüz bu zamları projelerine yansımadı. Bu da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın zam gelmeden bir an evvel alımda bulunmalarını gerektiriyor. Zamlar gelmeden konut alan vatandaşlarımız bu süreçten karlı çıkacaktır.  Ayrıca konut fiyatlarının artmasına neden olan diğer bir konu ise yeterli boş arazi yok ve var olanların değeri her geçen gün artıyor. Çünkü İstanbul, Ankara ve Gümüşhane’de olan inşaat yatırımcıları ilçemizde de konut işine girdiğinden arazi bulmak zorluk yaşanıyor. Kısacası önümüzdeki günlerde konut fiyatlarında büyük bir artış yaşanacak. Konut almak isteyenlerin elini hızlı tutması gerekiyor” diye konuştu.   


Mir Kuzey



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler