29 / 04 / 2024

Nihat Zeybekci: İzmir Ege'nin başkenti olacak!

Nihat Zeybekci: İzmir Ege'nin başkenti olacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir'in, ihracat rakamını 10 milyar dolardan 30 milyar dolara çıkarma kapasitesinin bulunduğunu belirterek, " İnovasyon çalışmalarıyla İzmir Ege'nin başkenti olacak " dedi.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir'in, ihracat rakamını 10 milyar dolardan 30 milyar dolara çıkarma kapasitesinin bulunduğunu belirterek, "İnovasyon çalışmalarıyla İzmir Ege'nin başkenti olacak" dedi. Ekonomi Bakanlığı himayesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Swissotel Grand Efes'te düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası İzmir Buluşması'nın açılışı Zeybekci'nin katılımıyla yapıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜBİTAK Başkanı Ahmet Altınbacak da katıldı. 

Zeybekci, "İzmir'in yıllık ihracatı 10 milyar dolar ve bu potansiyeli 30 milyar doları çıkarma potansiyeli var. Bu nedenle yeni adımlar atmalıyız. Biz daha fazla İzmirli ihracatçı firmayı TİM ilk 1000 listesinde görmek istiyoruz. İzmir listede 4'üncü sırada. İnovasyon konusunda Aydın, Manisa, Denizli başta olmak üzere Ege'deki bütün illere, sanayicilere ve öğrencilere açığız. Yeni çözümler, yeni yollar bulmaya hazırız. Yeni yol bulamazsak, yol açarız" dedi. 


Ödül verildi

Zeybekci, "İzmir, tarih boyunca dünyanın ticaret merkezlerinden biri oldu. İzmir inovasyon ile yine Ege'nin başkenti haline gelecek. Anadolu imkanlarıyla Türkiye sermayesi ile başkalarını taklit ederek, fasonculukla buraya geldik. Bu vadide, 1 saatte Denizli'den Basmane'ye ulaşımı sağlayarak İzmir'in 30 milyar dolarlık hedefini çok daha hızlı gerçekleştireceğiz" dedi. Zeybekci, liranın değerinin düşmesini iyi olacağını da belirterek, "TL'nin değeri gerçek büyüme ile büyümeli, faizi destekleyen bir yaklaşımla değil" diye konuştu. 

Toplantıda, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, inovasyona katkıları nedeniyle THY Sponsorluk Müdürü Murat Öz, İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu ve TEB Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu'na plaket verdi. 




Yeni Asır