29 / 03 / 2024

Nihat Zeybekci kimdir?

Nihat Zeybekci kimdir?

Nihat Zeybekci, 1 Ocak 1961 tarhihi Denizli Tavas doğumlu. İlk ve ortaokul eğitimini Denizli'de tamamladı. Peki Nihat Zeybekci kimdir? İşte detaylar...


Nihat Zeybekci, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Peki, Nihat Zeybekci kimdir?


Nihat Zeybekci, 1 Ocak 1961 tarhihi Denizli Tavas doğumlu. İlk ve ortaokul eğitimini Denizli'de tamamladı. Zeybekci, liseyi Kütahya'da yatılı okudu. Lisenin ardından Marmara Üniversitesi'inde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Zeybekci, üniversite eğitimi boyunca dış ticaret şirketinde çalıştı. 



İstanbul Üniversitesi'nin Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde de yüksek lisansını tamamladı.


Tam anlamıyla kariyerine İstanbul'da özel sektörde başlayan ünlü siyaset adamı, Denizli'de bir tekstil firmasının ihracat müdürlüğünü yaptı, 1994 senesinde Turkuaz Tekstil'i kurdu. Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliğinde bulunan Nihat Zeybekci, Denizci Platform Sözcülüğü görevini yürüttü ve iki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığında bulundu.




Siyasete 2004 yılında adım atan Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili olarak meclise girdi. AK Parti MKYK üyesi olan Zeybekci, Türkiye Büyük Millet Meclisi Enerji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından sonra 26 Aralık 2013'de gerçekleştirilen kabine değişikliği ile Ekonomi Bakanlığı görevine atandı. Ayrıca, 2004-2011 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı görevini yerine getirdi. 




24. 25. ve 26. dönem Denizli Milletvekili olan Zeybekci, 24 Mayıs 2016 tarihinde tekrar Ekonomi Bakanı olarak atandı.




Nihat Zeybekçi, 2019 yerel seçimlerinde AKP'den  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçildi.