23 / 04 / 2024

Aydın'a yeni mega projeler yolda!

Aydın'a yeni mega projeler yolda!

Adnan Menderes Üniversitesi'nin temel atma ve açılış törenine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın'a otoyol, hızlı tren ve şehir hastanesi yatırımlarının yapılacağı müjdesini verdi.


Adnan Menderes Üniversitesi'nin temel atma ve açılış törenine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın'a otoyol, hızlı tren ve şehir hastanesi yatırımlarının yapılacağı müjdesini verdi. Zeybekci, Aydın'da ilk olarak ADÜ'ye bağlı Buharkent Meslek Yüksekokulu'nun açılışını yaptı. Buharkent'in ardından Kuyucak'ta partililerle buluşan Zeybekci, daha sonrasında il merkezindeki ADÜ Merkezi Kampus'te törenle ek hastane binası ve sosyal tesislerin temelini attı. Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, üniversite hastanesine 19 bin 500 metrekarelik ek bina inşaatının 2017'de tamamlanacağını belirterek, "Üç binadan oluşacak ve tüp geçitlerle birbirine bağlanacak olan üniversite hastanemizin 600 olan yatak kapasitesi ek binanın tamamlanmasıyla 280'e çıkacak. Hastalara tek kişilik oda imkanı sunacağız. Organ nakillerine başlayacağız" dedi.


Zeybekci, Türkiye'nin hızla büyüyen bir ülke olduğunu belirterek, "Türkiye 2013'te IMF'ye olan borcunu ödeyip o defteri kapattı. Üçüncü köprüyü inşa etti. Avrupa'nın en uzun tüp geçidini, havaalanlarını ve 2 nükleer santral ihalesini yaptı. Bu yatırımlar fincancı katırlarını ürküttü. Gezi olaylarıyla başlayan süreç 17-25 Aralık operasyonu ve 15 Temmuz darbe girişimiyle devam etti" dedi. Zeybekci, turizm, ekonomi ve ihracat açısından 2017'nin Türkiye açısından daha iyi bir yıl olacağını söyledi.


Projeleri sıraladı 


Aydın'a yapılacak yatırımların müjdesini veren Bakan Nihat Zeybekci, "Aydın-Denizli otoyolunun temelini en kısa zamanda atacağız. Bu otoyol ile İzmir-Aydın-Denizli hattı yeni bir sinerjiye kavuşacak. Bu otoyolun Burdur-Isparta-Antalya hattı da yapılacak. Diğer bir hayalimiz olan Aydın- Denizli-Antalya Hızlı Tren projesini gerçekleştireceğiz. Otoyolun hemen temeli atılacak, diğerinin ise proje çalışmaları devam ediyor. Aydın ve Denizli Şehir Hastanesi projelerinin temelini de birlikte atacağız. ADÜ şuana kadar sadece bina yatırımları için devletten 500 milyon lira destek aldı. Bundan sonra da bu üniversiteye her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.


Yeni Asır




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler