25 / 04 / 2024

Nevşehir Uçhisar Koruma Amaçlı İmar Planı tamamlanıyor!

Nevşehir Uçhisar Koruma Amaçlı İmar Planı tamamlanıyor!

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün Uçhisar Koruma Amaçlı İmar Planı'nın uygun olduğuna karar verdiğini ve planın Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildiğini kaydetti...


Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesinde bir süre önce çalışmalarına başlanılan Koruma Amaçlı İmar Planı kısa süre içerisinde tamamlanacak.


Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü yaptığı açıklamada, Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün 21.07.2011 tarih ve 3055 sayılı kararı ile Uçhisar 1/1000 Koruma Amaçlı İmar Planı'nın uygun olduğuna karar verildiğini hatırlatarak Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nden uygun görüşle çıkan Koruma Amaçlı İmar Planı'nın onaylanmak üzere Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildiğini kaydetti. Süslü: "Koruma amaçlı imar planı Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandıktan sonra kasabamızda turistik tesislerin sayısı artacak, yatırımcıların önü açılacak. Şubat ayı içinde onaylanacak imar planı kasabamızın ekonomisinin ve iş istihdamının büyümesine katkısı olacak bir gelişmedir. Ayrıca koruma amaçlı imar planının onaylanmasıyla belediyemiz ve ilgili kurum ve kuruluşların sorumluluklarının ve yetkilerinin netleşmesi açısından da yatırımcıların işini kolaylaştıracaktır. Tüm kasabamıza hayırlı olsun." dedi.


Kırıkhan Olay