20 / 04 / 2024

Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri başladı!

 Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri Nevşehir'in Uçhisar beldesinde başladı.


2014 Türk-Alman Araştırma Eğitim ve Yenilik Yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri' Nevşehir'de gerçekleştiriliyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri Nevşehir'in Uçhisar beldesinde başladı. 


Almanya'daki enerji etkin kentsel planlama ve kentsel dönüşüm uygulamalarının ele alınacağı seminere Türkiye ve Almanya'dan akademisyenler, bürokratlar ve proje uygulayıalan katılıyor. Seminerin açılışında konuşan Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Görevlisi ve Etkinlik Yürütücüsü DoçDr. Nilgün Görer Tamer. Federal Almanya Cumhuriyeti Eğitim ve Araştırma Federal Bakanlığı (Bundes-ministeriums für Bildung und Forschung) ile Türkiye Cumhuriyeti Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "2014 Türk-Alman Araştırma, Eğitim ve Yenilik Yılı (DTWJ)", kapsamında çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirtti. 


Türk-Alman Bilim Yılı'nın odağında geleceğin konulan yer almakta ve belirtilen inisiyatifin, iki ülke arasındaki bilimsel ve teknolojik işbirliğini geliştirmeyi amaçladığını ifade eden Tamer, "Ülkemizde kentsel dönüşüm uygulamalannın hız kazandığı bir dönemde; daha yaşanabilir çevreler için, enerji verimli binaların ve kentsel yerleşim alanlarının planlanması ve inşası önemli bir hale gelmiştir. Yaşam çevrelerinin enerji etkin planlanması bağlamında emisyonların azaltılması, ticareti ve yenilenebilir enerjinin kullanımına uyumlu yapılaşma teknikleri ile kentsel dokuların gerçekleştirilmesi veya iyileştirilmesi konusuna dikkat çekmek, bu konunun ülkemiz bilim gündemine ve uygulama önceliğine alınmasını sağlamak, Almanya uygulamalarının bilgi ve deneyimini paylaşmak ve iyi uygulama örneklerini aktarmak önemli bir bilimsel ve mesleki kazanım olacaktır" dedi. 


Türkiye Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler