19 / 04 / 2024

Mersin Yenişehir'de kaçak yapılar yıkılıyor!

Mersin Yenişehir'de kaçak yapılar yıkılıyor!

Yenişehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yapı Denetim ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Güvenevler Mahallesi'nde bulunan iş merkezlerinin İmar Yönetmeliği'ne uygun olmayan uzantılarının yıkımını başlattı.


Çalışmalarla ilgili bilgi veren Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, şehir içerisinde görüntü kirliliği oluşturan, kent estetiğini bozan, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden ve ruhsatsız olan kaçak yapıların, ekipler tarafından tespit edilerek yıkım işlemleri başlatıldığını kaydetti. Genç, "Yeni bir şehir oluşturmak için mücadele ederken, müsamaha göstermeyeceğimiz konulardan biri de kaçak yapılardır. Bir yandan kaçak yapıların önüne geçerken bir yandan da depreme karşı güçlü yapılar ve düzenli bir imar yapısı oluşturarak vatandaşlarımızın hayatlarını güvence altına almak ana hedefimizdir" dedi. 

Vatandaşları, bu konuda duyarlı olmaya çağıran Genç, "Yenişehir bölgesinde kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Bu gibi yasal olmayan işlere kalkışan vatandaşlarımızın harcadığı paralar da boşa gitmiş olacaktır. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Güney