01 / 05 / 2024

Manisa'ya 400 araç kapasiteli otopark inşa ediliyor!

 Manisa'ya 400 araç kapasiteli otopark inşa ediliyor!

210 günde tamamlanması planlanan otoparka 8 milyon 260 bin lira harcanacak Manisa Belediyesinin Emekliler Parkı Otoparkı altında projelendirdiği 400 araçlık otoparkın temeli, gerçekleştirilen görkemli törenle atıldı



Manisa'da ayakları yere basan projelerle hizmetler yürüttüklerini ve kentin önemli sorunlarım bir bir ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirten Manisa Belediye Başkam Cengiz Ergün, "Kendimiz için değil, kentimiz için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah çalışmaya da devam edeceğiz. Temelini bizler attık, inşallah açılışım da aym coşku ile yapmak bizlere nasip olur" dedi. 


İCRAATLARI SIRALADI Ayakları yere basan söylemlerle bugünlere geldiklerini, bu söylemlerini eylemlere dönüştürerek dev projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Ergün, "Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı'ndan Atatürk Gençlik Merkezi'ne Fikri Bayrıl ve Mümin Özkasap Spor Tesisi'nden, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatük Sergi Salonu'na Yeni Mezarlık Hizmet Binası, Toplu Ulaşım Depolama Alanları, Ulaşımda Dönüşüm Projesi gibi saymakla bitiremeyeceğimiz hizmetlerin hem temel atmalarında hem açılış törenlerinde sizlerle birlikte olduk. Allah nasip etti; bugün de Emekliler Parkı Yeraltı Otoparkının temel atma töreninde huzurlarınıza çıktık. Yeraltı otoparkına ilişkin de kısa bir bilgi vermek isterim. Bilindiği üzere otopark sorunu bugünün olduğu kadar asıl dünün sorunudur. 


Manisa'nın imar planlarının yapıldığı dönemlerde geleceğin doğru planlanamamasından kaynaklanan bir sorun olarak karşnııızdadır. Büyüyen Manisa'mı ihtiyaçlarına cevap verecek otopark projesi için uygun gördüğümüz Emekliler Parkı için yaklaşık 2 buçuk yıl gibi bir prosedür süreci geçirdik. Belediyeye ait olan ama tapusu bulunmayan bu alanın önce tapusunu çıkartarak attığımız adımlarla çok şükür bugünlere geldik. 


Anıtlar Kurulu buranın SİT alanı olduğunu ve altından tarihi eser çıkabileceğini söyledi. Ardından bu ihtimali göz ardı etmeyerek, 8-9 ay kazı çalışmaları yaptık. Herhangi bir bulguya rastlanılmaması üzerine proje onaylarına müteakip 26 Nisan 2013 tarihinde ihalesini gerçekleştirdik" diye konuştu. 


TAM OTOMATİK OTOPARK 


Emekliler Parkı Otoparkı'nın 400 araçkk, 210 gün iş süreli ve 8 milyon 260 bin TL maliyetiyle Manisa Belediyesi'nin dev projeleri arasında yerini aldığmı kaydeden Başkan Ergün, "Tabii ki bu otopark sorununa çözümlerden sadece bir tanesi. Bu konuda da birileri çıkıp Manisa'ya tam otomatik katlı otopark yapacağının vaatlerini veriyor. Bizim 3 yıldır bu konuda çalıştığımızı hatırlatmak istiyorum. Kendilerinin görmezden geldiklerini siz değerli Manisa halkı gayet iyi biliyor ama onlarm unuttukları bir şey daha var; Subay Lojmanlarının bulunduğu alana yapacağımız Tam Otomatik Katlı Otopark'm prosedür sürecini geçirdik ve ihalesini de gerçekleştirdik. Subay Lojmanlarının yıkımı tamamlandı. O alan karşılığında Batıkışla içinde Karargâh ve Er Pavyonlarının yapımını tamamladık. Yani süreç tüm hızıyla işliyor. Fakat çıkıp hala tam otomatik katlı otopark sözleri veriliyor. Keşke bizler gibi Manisa'mız için atılan her adımın, yapılan her yeni yatınmın arkasmda olsalardı. Olmamaları onlarm tercihi ama bizler halkımızın her şeyin farkında olduğunu biliyor, şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışmıızdan ayrılmıyoruz. Allah bize Emekliler Parkı Yeraltı Otoparkı'nın temelini attığmıız bu güzel gün gibi, inşallah Tam Otomatik Katk Otoparkımız'ın da temelini atmayı nasip eder" dedi. 


TEMELE NAZAR BONCUĞU 


Konuşmaların ardmdan okunan dualar eşliğinde otoparkın temeline ilk harcı Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün ve protokol üyeleri birlikte döktü. 

Daha soma otoparkın yapılacağı temel alanına geçildi. 

Kesilen kurbanlar eşliğinde temel bölgesini inceleyen protokol üyeleri, temel harcına nazar boncuğu attılar. Temel atma törenine Manisalılar büyük ilgi gösterdi. 


Günboyu




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler