25 / 04 / 2024

Kocaeli’de her yıl 10 bin konuta ihtiyaç var!

Kocaeli’de her yıl 10 bin konuta ihtiyaç var!

UPAD 2014 1.Uluslararası Kentsel Planlama - Mimarlık - Tasarım Kongresi, birbirinden ilginç sunumlar, alanlarında ünlü akademisyenler ve mimarların görüşlerini aktardığı bir organizasyon olarak geride kaldı.


Wellborn Luxury Otel’de yapılan kongreye katılan Kent Konut Proje Sorumlusu Dr.Mithat Bora Bulut, “Kocaeli İlinde Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve Yaşanan Problemler” konusunda bir sunum gerçekleştirdi.


7 YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI

Dr. Mithat Bora Bulut, 2007-2013 döneminde yıllık ortalama nüfus artışının 39.712 kişi olduğunu dile getirdi, “Bu nüfus artışına karşılık yıllık yaklaşık 10.000 konuta ihtiyaç duyulmaktadır. Yeni konut arzı ise söz konusu konut ihtiyacını karşılamamaktadır.  Plansız ve çarpık şehirleşmenin önüne geçilmesi, deprem kuşağındaki ilimizde depreme dayanıklı bina yapılması, gerekli sosyal donatı alanlarına sahip projelerin hayata geçirilmesi ve ilimizdeki konut ihtiyacının karşılanması bakımından kentsel dönüşümün önemi daha da artırmaktadır” dedi.


 Kent Konut’un Kocaeli genelinde toplam 1.226.272 metrekarelik alanda kentsel dönüşüm uygulaması yaptığını belirten Mithat Bora Bulut, gelecek yıllarda ise 10.866.976,67 metrekarellik alanda toplam 7 adet kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesinin planlandığını anlattı.


Özgür Kocaeli