29 / 03 / 2024

Kırıkkale'nin yeni adalet sarayına ödenek!

Kırıkkale'nin yeni adalet sarayına ödenek!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale’de mühendisler ve teknik elemanlarla Kırıkkale Öğretmen Evi’nde bir araya gelerek şehirde yapılacak yatırımlarla ilgili görüşlerini açıkladı. Atalay, yeni adalet sarayının yapımı için ödeneğin çıktığını söyledi.


Kırıkkale’de mühendisler ve teknik elemanlarla Kırıkkale Öğretmen Evi’nde bir araya gelerek şehirde yapılacak yatırımlarla ilgili görüşlerini açıklayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Kırıkkale’de yapılacak bazı yatırımlar için bir konsessiyon oluşsun. Kırıkkale’de iş yapan müteahhitler, TOKİ yerine onlarla anlaşsın. Hem de Kırıkkale’ye kalır." dedi. 


Yeni Kırıkkale Adalet Sarayı’nın ödeneğinin çıktığını açıklayan Atalay, “Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ile görüşüldü ve karar çıktı. Adalet Bakanlığı ödeneği çıkardı. Çok güzel yeni bir Adalet Sarayı yapılacak. Ondan sonraki kısımlarda da yeşil alan ve konut ve kongre merkezi olsun istiyorum. Teknik elemanlarımız ve müteahhitlerimiz biraz kafa yorsunlar. Biz önce onu MKEK ve TOKi kendi arasında anlaşsın diye düşündük ama o anlaşma uzun sürdü. TOKİ’nin de eskisi kadar değil durumu. Dolayısıyla biraz yavaşlama var. Bende, şöyle düşündüm .Kırıkkale’de yapılacak bazı yatırımlar için bir konsessiyon oluşsun. Kırıkkale’de iş yapan müteahhitler, TOKİ yerine onlarla anlaşsın. Hem de Kırıkkale’ye kalır." diye konuştu. 


Kırıkkale silah ihtisas OSB'nin ÇED raporunun da çıktığını vurgulayan Atalay, "Şimdi Valimiz Ali Kolat, şirket kuruluşunu oluşturuyor. Biliyorsunuz organize sanayi bölgeleri için bir şirket kuruluyor. Kırıkkale, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Makine Kimya Endüstrisi (MKE) bu şirketin ortağı ve bu kuvvetli bir şirket olacak. Buranın yeri belirlendi. Bakanlar Kurulu kararıyla tahsisi yapıldı. Ama şirket kurulması safhasına gelmesi önemli bir şeydir. Artık fiilen başlıyor. Bundan sonrası da alt yapı için temelin kazılması ve kazmanın vurulmasıdır." şeklinde konuştu. 


Şu anda Türkiye'de başka benzeri olmayan, çelik üretim sisteminin bir yenisini kurmak istediklerini belirten Atalay şöyle konuştu: "Bu biraz eski teknoloji, yeni bir üretim tesisi burada kurulacak. Çelik üretim tesisi, ülkenin ve sektörün geleceği açısından önemli. Yeni tesisin kurulması hayırlı olsun.”


 

Bursa Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016