16 / 04 / 2024

Kastamonu Belediyesi 5 bin kişilik yurt yapımına onay verdi!

Kastamonu Belediyesi 5 bin kişilik yurt yapımına onay verdi!

Kastamonu Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı yapıldı. 5 bin kişilik yurt yapımı için belediye meclisi üyeleri yetki verdi...


Kastamonu Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Tahsin Babaş başkanlığında önceki akşam toplandı. 


Toplantıda Kastamonu Belediyesine, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi'ne sosyal alan yeri ile Gölemirler Köyü'ne 5 bin kişilik yurt yapımı için belediye meclisi üyeleri yetki verdi. 


Kastamonu Belediye Meclisi Nisan Ayı 2'nci olağan toplantısı, Belediye Başkanı Tkhsin Babaş başkanlığında Belediye Meclisi toplantı salonunda geçtiğimiz akşam gerçekleştirildi. Tahsis konularının görüşüldüğü bölümde, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi'ne tahsis, Gölemirler Köyü'ne yurt yapımı için tahsis konuları masaya yatırıldı. 5 bin kişilik yurt yapılması için tahsis edilmesi maddesinde ret oyları hakkında konuşan Babaş, "Ret etmek tarihi bir olay. Tarihe geçersiniz. Başka bir şey için olsa tamam da, 5 bin kişilik yurt velinimet. Yatırımcıyı buraya çekmek için ölüyoruz. Biz yurt içine çok önem verdik" dedi. 


TSGV DESTEĞİ İLE KONAK RESTORE EDİLECEK 

Mülkiyeti belediyeye ait olan Hepkebirler Mahallesindeki 287 ada 10 nolu parselde bulunan konağın, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesinin isteği üzerine gazi ve şehit ailelerinin kültür ve sosyal faaliyetlerde kullanılması üzerine tahsisi meclis gündemine alındı ve 29 yıllığına tahsisi oy birliği ile kabul edildi. Tahsis işleminin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Berat Satıoğlu yaptığı teşekkür konuşmasında; "Türk Silahları Güçlendirme Vakfı (TSGV) aracılığıyla konağın restorasyonunu yapacağız. Sonrasında da Kastamonu'da şehit ailelerimize, gazilerimize sosyal faaliyetlerde kullanmak amacıyla hizmete sunulacak. Çok teşekkür ediyoruz" dedi. 


"OY ÇOKLUĞU İLE YURT YAPIMI MECLİSTEN GEÇTİ" 

Haydar Albayrak tarafından, Gölemirler Köyü 608 ve 981 parseller üzerinde öğrenci yurdu inşa edilmesi belediye meclisinde oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkam Tahsin Babaş; "10 yıllığına Kredi Yurtlar Kurumu ile anlaşılmış. Gölemirler Yolu'nu üniversite kapattı. Yol da bizim değildi, şimdi 10 metre şekilde imar planlaması yapıldı. Bizim burayı kamulaştırmamız lazımdı, biz bu iş için uğraşıyorduk. Buradan Daday yoluna köylülere nasıl yol vereceğimizi etüt ediyorduk. Köylüler de üniversite yolunu mahkemeye veriyorlar. Devamlı bu konu gündemimizde. Yaklaşık 5 bin kapasiteli, muazzam bir yatırım. Yatırımcı da varken, bu iş için evet dedik. Üniversitenin gelişmesi için tek çözüm yurt yapılması. Yurt yapılırsa, üniversite 50 bini de geçer. Bizim görevimiz yurtları yapmak. Yurtlar varken üniversite otomatik olarak gelişiyor. 5 bin kişilik yurt yapmak kolay bir şey değil" dedi. 


İmar Komisyonu'nda Özdal Çelikoğlu ve Hakkı Emre Dinç'in 2 ret oyuna karşılık 3 kabul oyu ile meclise gelen yurt yapımı isteği, belediye meclis üyelerince oylandı. 



Açıksöz Gazetesi