29 / 03 / 2024

Karşıyaka'da stat sorununa çözüm bulunamadı!

Karşıyaka'da stat sorununa çözüm bulunamadı!

Karşıyaka Kulübü'nün stat sorununa çözüm bulunamadı. Karşıyakalılar stat ihtiyacının karşılanmasını bekliyor.


Hürriyet'te yer alan habere göre; İzmir’de kendine ait yeni stadı ilk talep ilk takım olmasına rağmen, stat sorunu çözülmeyen Karşıyaka Kulübü, tesis ihtiyacının karşılanmasını bekliyor.  


Karşıyaka Onursal Başkan Selçuk Yaşar’ın 1998 yılında gündeme getirdiği KSK marina, plaza ve stat projesinin hala hayata geçmemesi Karşıyakalılar'ın tepkisine neden oldu. 


Yeni ihale gündemde yok

Yeni stat hayaliyle yanıp tutuş takımın stadyum ihtiyacını karşılamak için yıllardır gündeme gelen projeler gerçekleşmiyor. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday gösterilen Karşıyaka, kiracısı olduğu mevcut İlçe Stadı’nın arazide yapılmasını önerdi. Karşıyaka’nın bu adamından sonra Gürsel Aksel Tesisleri’nin yerine stat yapılması gündeme getirildi. Karşıyaka Stadı’nın 54 milyon TL’ye ihale edilen ilk projesi,  Ankara  18’inci İdare Mahkemesi’nin kararıyla iptal edildi. Stat için ise gündemde şu an yeni bir ihale yok.


Stat Karşıyaka'nın hakkı

Karşıyaka'nın stat konusunda en mağdur kulüp olduğunu söyleyen  İzmir  Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, "İzmir’de stat konusunu yaklaşık 20 yıl önce ilk gündeme getiren Karşıyaka Spor Kulübü’dür. 20 yıllık bir mücadeleye rağmen hala sonuç alınamadı. Başlamış inşaat devam ettirilemedi. Oysa çoktan bitmeliydi. Burada öncelikle camianın kendi içinde ciddi, samimi, iyi niyetli ve pozitif bir özeleştiriye ihtiyacı var. Karşıyaka bu konuda gerçekten en mağdur kulüp durumunda" şeklinde konuştu.


Karşıyaka’nın büyük ekonomik kayıplara uğradığını belirten Erten, "Karşıyaka Stadı, Karşıyaka Spor Kulübü’nün hakkıdır. Şehir içinde stat olur mu, olmaz mı tartışması ile yıllar harcandı. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir spor gündemi olmaz. İzmir’de bu söylemlerle senelerce enerjimizi boşa harcadık. Bu söylem sadece bize özgü ve hiçbir bilimsel dayanağı yok. İzmir’deki diğer iki stat inşaatı hızla ilerliyor. Bittiğinde bu tartışmanın ne kadar gereksiz olduğunu, ne kadar anlamsız olduğunu hep beraber göreceğiz. Dünyanın en güzel, en büyük statlarının büyük çoğunluğu şehirlerin kalbindedir. Bu alanlar 7/24 yaşar ve o şehre değer katarlar" dedi.



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri