16 / 04 / 2024

Kanal İstanbul için yabancı yatırımcılar sırada!

Kanal İstanbul için yabancı yatırımcılar sırada!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''çılgın projesi'' Kanal İstanbul için yabancı yatırımcılar sırada...


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "çılgın projesi" olan Kanal İstanbul projesi için yabancı yatırımcılar sıraya girdi. TBMM Asya Parlamenterler Asamblesi Başkanı Asuman Erdoğan, Pakistan, Afganistan ve İranlı işadamlarından oluşan sekiz kişilik heyetle görüş alışverişinde bulundu. 


Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Asuman Erdoğan, yatırımcılara "Telefonlarımız 24 saat açık, ilgili kurumlarımız her türlü kolaylığı sağlamaya hazır. Emin olabilirsiniz, size sıfır bürokrasi sözü veriyoruz" diye konuştu.


Heyet, Kanal İstanbul projesi, İstanbul'daki üçüncü havalimanın işletilmesi ve planlana büyük projelerde yer almak istediklerini açıkladı.


YATIRIMCILARIN ÖNÜ AÇILDI

Cumhurbaşkanının yeni dönem ile birlikte yabancı yatırımcılara verdiği ekonomik güvence mesajı, yatırımcıların önünü açıp ekonomiyi canlandıracak. Asuman Erdoğan, heyete Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlatıp, Türkiye'nin yatırımcılar için ciddi cazip avantajlar sunduğunu söyledi.


Erdoğan, "Ücretsiz arazi tahsisi, gümrükten muafiyet, kurumlar vergisinden tamamen veya kısmen muafiyet, işverenlerin sosyal güvenlik payının devletin üstlenmesi, vergi avantajları, devlet bankalardan akıl almaz uygun kredi imkânları gibi birçok fırsat sunuyoruz. Bunların yanı sıra telefonlarımız 24 saat açık ve ilgili kurumlarımız her türlü kolaylığı sağlamaya hazırdır. Emin olabilirsiniz, size sıfır bürokrasi sözü veriyoruz" ifadelerini kullandı.


DEV PROJELER YABANCI YATIRIMCILARI ÇEKİYOR

Yeni sistemle birlikte ekonominin çok daha güçlü olacağını belirten heyet başkanı Pakistanlı işadamı Hussain Afzal, "Kardeş ülke Türkiye'yi çok seviyoruz. Başkan Erdoğan'ın hükümeti bize çok yardımcı oluyor. İnşallah önümüzdeki aylarda ekonominin daha da canlandığını görürüz. Türkiye'de gerçekleştirilen projeler ilgimizi çekiyor. Kanal İstanbul gibi projeler başta olmak üzere yeni havalimanları ve köprü inşasına yönelik projelere de büyük ilgi duyuyoruz. Türkiye'ye yatırım yapmak ve burada yaşamak istiyoruz" şeklinde konuştu.



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler