28 / 04 / 2024

Kanal İstanbul projesi son durum

Kanal İstanbul için yabancı yatırımcılar sırada!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''çılgın projesi'' Kanal İstanbul için yabancı yatırımcılar sırada...

Ahmet Arslan: Kanal İstanbul, Marmaray gibi inşa edilecek!

Bir grup gazeteciyle sohbet toplantısı düzenleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul’un aynı Marmaray gibi tatlı su kanalın altından geçirilecek inşa edileceğini dile getirdi..

Kanal İstanbul eşine az rastlanır bir proje olacak!

16. Müsiad Expo’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardı ardına açılan yatırımlara ve yeni projelere vurgu yaparak, “Sırada Kanal İstanbul var, eşine az rastlanır bir proje olacak” dedirn

Kanal İstanbul iki ay içinde ihaleye çıkıyor!

2011'deki seçimler sırasında bir dizi mega projeyi kamuoyuna duyuran Erdoğan, Başbakan olduğu o dönemde bütün dünyanın dikkatini çeken önemli bir projeyi açıklamıştı.Kanal İstanbul için harekete geçiliyor. Hükümetin 2 ay içinde Kanal İstanbul için ihaleye çıkması bekleniyor.İhale duyurusuyla birlikte, projenin detaylarının netleşmesi ve müteahhitlik sektörünün hareketlenmesi bekleniyor.

Bakan Elvan: Üçüncü tünelle ilgili detaylar 27 Şubat'ta açıklanacak!

Elvan, 24 Tv'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Lütfi Elvan, İstanbul'a yapılması planlanan üçüncü tünelle ilgili soru üzerine, "Şubat'ın 27'sinde Başbakanımızla birlikte bununla ilgili kapsamlı bir açıklama yapacağız ve işte özellikleri nedir, dünyada buna benzer uygulamalar var mıdır, bu Türkiye'de ve dünyada ilk midir, değil midir, nereden nereye gidiyor, güzergahları nedir, ne kadar yolcu taşıyacak, İstanbul trafiğini ne ölçüde rahatlatacak? Bunların hepsini kapsamlı olarak ayın 27'sinde vatandaşlarımızla paylaşacağız. Ama bu projeye biz aşağı yukarı 8 aydan beri çalışıyoruz, çok detaylı analizler yapıldı" ifadelerini kullandı.