19 / 04 / 2024

İzmit Belediye Meclisi'nde imar görüşmeleri yapıldı!

İzmit Belediye Meclisi'nde imar görüşmeleri yapıldı!

İzmit Belediyesi Mayıs dönemi meclis toplantısını yaptı. Toplantıda imar konularına ağırlık verildi. Mayıs dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında gerçekleştirildi.


İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, İzmit Belediyesi meclis toplantısında milletvekilliği için belediye meclis üyeliğinden istifa eden Emine Zeybek’in yerine gelen Reyhan Taştekin de yer aldı. Ayrıca Emine Zeybek’den boşalan encümen üyeliğine de Mehmet Çetin seçildi.


İzmit Akçakoca Mahallesi’nde bulunan Elbeyoğlu Konağı birinci katının İzmit Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü’ne olan tahsisinin iptal edilmesi konusunun 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 75.d maddesine göre görüşülmesi teklifi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün yazısı üyeler tarafından kabul edildi.


İzmit-Arızlı İ-9 Gelişme Konut Alanı Planlama Bölgesi”ne ilişkin Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nce yürütülen 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. madde uygulaması (şuyulandırma) çalışmalarında İl Kadastro Müdürlüğü tarafından 20.12.2016 tarihinde onaylanan kadastral parsel sınırları ile mevcut mülkiyetler arasında farklılıklar bulunması nedeniyle mevcut imar planı alan kullanım sınırlarının onaylı mülkiyet verileri doğrultusunda yeniden düzenlenmesini içeren 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu teklifi ile ilgili İmar Komisyonu'nun 24.04.2018 tarihli raporu da kabul edildi.